Share

Стартира разширяването на проекта за патронажна грижа

четвъртък, 23 апр., 2020, 18:22ч.


94483060_2950722648321479_2258412302384496640_o

От днес стартира разширяването на проекта за патронажна грижа във Велико Търново и общината. Назначени са първите 10 социални асистенти, които ще помагат на 117 жители на общината в нужда. Подпомагането включва доставка на хранителни продукти, стоки от първа необходимост, лекарства, заплащане на битови сметки и заявяване на неотложни административни услуги.

Безплатни са логистиката и доставките, а закупуването на стоки, лекарства и останалите услуги се извършват със средства на потребителите.

117-е потребители живеят в Килифарево, Арбанаси, Никюп, Леденик, Самоводене и Водолей. По проекта могат да бъдат подпомогнати общо 296 жители на общината, които попадат в целевите групи. Приемането на заявления продължава, а желаещите могат да се свържат с общинската дирекция „Социални дейности и здравеопазване“ на телефон 062619220.

Потребители на патронажната грижа могат да бъдат хора на възраст над 65 години с ограничения или невъзможност за самообслужване, хора с увреждания и техните семейства, лица под карантина, самотни родители с едно или повече деца на възраст до 12 години.

Дейностите по новия компонент са в синхрон с мерките по време на въведеното извънредно положение и съпътстващия го наложителен период на физическа изолация и ограничаване на контактите между хората. Подкрепени ще бъдат хората, които са застрашени в най-голяма степен от вирусното заболяване COVID-19, чрез изграждане на мрежа от услуги в домашна среда и създаване на подходящ материален и кадрови капацитет за предоставянето им.

Проектните дейности са със срок до 31 декември 2020 г. Осигурените средства за разширяването на патронажната грижа е чрез Европейския социален фонд и национално съфинансиране.

На телефон 062619220 или на адрес: https://www.veliko-tarnovo.bg/bg/socialni-dejnosti-/aktualno/konkursi-socialni-deinosti/priem-na-dokumenti-ot-kandidati-za-zaemane-na-dlzhnostta-socialen-asistent/, желаещите да кандидатстват за длъжността социален асистент могат да получат цялата необходима информация за процедурата. Поетапно с тях ще бъдат сключвани трудови договори според броя и заявките на потребителите.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Автосервиз във В. Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Ситуацията във В. Търново: един с К-19 в болница, 9 са у дома

Само един пациент с COVID-19 е хоспитализиран във Велико Търново към момента, а други 9 са на домашно лечение или...

Затвори