Share

Скаутски лагер „Ряховец – 2021“ ще се проведе за първи път в Горна Оряховица

неделя, 1 авг., 2021, 17:44ч.


plakat

Скаутски лагер „Ряховец – 2021“ ще се проведе за първи път в Горна Оряховица. Лагерът е част от проявите по повод избирането на Горна Оряховица за Европейски град на спорта за 2021 г.Организатори на спортното събитие са Община Горна Оряховица и НВУ „Васил Левски“ – Велико Търново.

Скаутският лагер ще се проведе на 20, 21 и 22 август и ще бъде разположен в района на хижа „Божур“.

В рамките на трите дни, участниците в скаутския лагер ще имат възможността да се включат в различни предизвикателства. Сами ще устроят палатковия лагер, ще имат възможността да приготвят пилешка супа „по скаутски“. Ще могат да наблюдават звездното небе с телескоп и ще се научат да се ориентират по небесните обекти. Децата ще се запознаят с компас, както и с начините за ориентиране по местни предмети. Предвиден е поход до Крепостта Ряховец и историческа беседа. Малките скаути ще имат възможността да изучат правилата за стрелба с пневматично оръжие и ще се включат в състезание, ще плетат гривни с цветовете на националното знаме по метода „Викингски възел“. Предвидени са също и състезателни игри с участието и на родителите, като теглене на въже, скачане с чувал и други. Ще има и забавления край лагерния огън, народни хора, танци и песни. На финала, всички деца ще получат специални сертификати за участие в първия Скаутски лагер „Ряховец -2021“. Преди да си тръгнат, участниците, като истински скаути, ще почистят района на лагера.

Максималният брой деца, които мога да се включат в скаутския лагер е 50 и те трябва да са във възрастовата група от 2 до 5 клас и задължително да бъдат придружени от 1 или двама родители (или пълнолетни придружители). Заявки за участие в лагера се подават до 15 август включително на e-mail: zala2021@abv.bg и pr@g-oryahovica.bg или до запълване на бройката. В заявката се изписват трите имена на детето, трите имена на родителя и задължително телефон за обратна връзка. Участниците трябва да разполагат със собствена палатка, както и със спален чувал за всеки.

Преди провеждането на лагера, ще се проведе задължителен инструктаж с родителите или придружителите на децата.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Автодиагностика във В. Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Две катастрофи с двама загинали!

Снощи около 23,15 ч. в с. Самоводене лек автомобил Мазда, управляван от 42-годишен от В. Търново, движещ се в посока...

Затвори