Share

Ситуацията във В. Търново: един с К-19 в болница, 9 са у дома

четвъртък, 23 апр., 2020, 17:38ч.


Само един пациент с COVID-19 е хоспитализиран във Велико Търново към момента, а други 9 са на домашно лечение или без симптоми, съобщиха от пресцентъра на Община В. Търново, като цитират Регионалната здравна инспекция.

Както вече съобщихме, в областта установените положителни проби от началото на епидемията до днес са общо 16. От тези пациенти излекувани към днешна дата са петима, трима са хоспитализирани, а останалите са с леки или безсимптомни форми и се лекуват в домовете си, като им е приложена и 28-дневна карантина.

Специално за град Велико Търново активните случаи са десет. Девет пациенти са на домашно лечение или без симптоми, а един е хоспитализиран.

В областта са направени общо 57 PCR тестове на медицински специалисти от областта – лекари, медицински сестри и санитари от лечебните заведения в региона. 8 от всички проби са положителни, като активните случаи са 6 и за всички се прилага домашно лечение.  Сред тях има само един лекар.

 

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Автосервиз във В. Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Община В. Търново кандидатства за средства за ремонт на северните зали на стадион „Ивайло”

Община Велико Търново ще кандидатства за финансово подпомагане пред Министерството на младежта и спорта с цел реконструкцията на северните спортни...

Затвори