Share

Ще отварят парковете за хора с малки деца и спортуващи

неделя, 26 апр., 2020, 12:02ч.


unnamed

Парковете ще бъдат отворени за разходки от началото на следващата седмица. „Още днес ще променим заповедта за затворените паркове, а всеки кмет ще прецени кога да я приложи”, съобщи премиерът Бойко Борисов.

Днес той присъства в Южния парк на София на тренировка за организацията за движение в паркове и градинки. Идеята на столичния кмет Йорданка Фандъкова е да има определени маршрути и определен часови диапазон, в който хората да се разхождат. Освен това, в парка децата и родителите им няма да могат да сядат на тревните площи и на пейките.

Предложението на Столична община е родители с малки деца до 12 години да посещават парковете между 9.30 часа и 18.30 часа. С децата ще се допускат най-много двама възрастни. Преди и след тези часове ще могат да влизат хората, разхождащи кучетата си, и тези, които спортуват.

Ползването на пейките, на детските площадки, употребата на алкохол ще бъдат забранени.

Очаква се заповедта на министъра на здравеопазването на излезе днес и да даде права на всеки кмет на населено място да вземе свое решение.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Автосервиз във В. Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Смятат да върнат учениците от 7 и 12 клас в училище заради матурите

Обмислят учениците за 7 и 12 да завършат физически учебната година, защото от това им зависи кандидатстването. Двата випуска са...

Затвори