Share

Ще има ли ФК Етър Велико Търново нов спонсор тази година?

вторник, 2 мар., 2021, 11:12ч.


1

Професионалният спорт винаги е имал едно особено сериозно изискване – присъствието на спонсори, които да инвестират в него. Колкото и да е странно, играта с най-елементарни правила и изисквания, в професионално отношение трябва да се възползва от всяко едно внимание, ако иска да постигне целите си през сезона. Не е изненада, че Етър Велико Търново стартира сезона с много обещания, но за жалост не прецени правилно противника и сега, за най-голяма жалост на феновете, този отбор се намира на дъното на класирането.

Не си мислете, че „болярите“ са направили нещо грешно, родното първенство не е за подценяване и доста често отборите, които започват първенството, не са подготвени за тежките сражения, които се задават на терена. Трябва обаче да признаем, че изненадата срещу втория – Локо Пловдив, накара мнозина не само да преосмислят мнението си за търновци, но и да разберат, че тук говорим за отдадени атлети, които през цялото време излизат на терена и дават най-доброто от себе си.

На този етап може и да не стига, но пък компании като HMI смятат, че футболът в града не само трябва да се развива, но и да мотивира младите да се насочват именно в тази сфера, все пак няма нищо по-благородно от спорта. Ето защо тази компания и Lactima са започнали да си партнират и се надяват, че рано или късно инвестицията им ще се върне. Дори и да смятаме, че това е достатъчно, футболистите на Етър имат нужда от още малко време, а и все още нищо не е изгубено, за да заявим, че този отбор вече се е предал.

Що се отнася до спонсорирането, нека не забравяме, че водещи сили в това отношение са родните букмейкъри, които винаги са се стремели да подобрят играта и да позволят на зрителите да имат повече причини да предпочетат родното първенство, отколкото някое друго. Ето защо, ако разгледаме малко по-сериозно ревюто на родния букмейкър Уинбет тук – www.nostrabet.com/winbet/ ще забележим, че брандът не само спонсорира много отбори, но и винаги е готов да изравни силите. Последният договор с втория в родната футболна лига трябва да ни подсказва, че подобни инвестиции само ще помогнат за по-бързото заздравяване на родния футбол.

Ако направим точно изчисленията, отборът има нужда само от две победи, за да прескочи трапа и да бъде далече от точката на изпадане, а и ако трябва да бъдем честни, този отбор има всички шансове не само да се възроди, но и да започне да бъде със статус на неочаквания противник. Все пак не беше трудно на Ботев Враца да се превърнат в не толкова гостоприемен домакин, а същото се очаква и от Етър. Не трябва да забравяме, че през последните няколко години нямаше футболен отбор, който да не попадна в тази ситуация.

Не случайно ще чуем дори от мениджъра Александър Томаш, че класата струва пари, а на този етап прави геройство, че намира начин да мотивира момчетата си да играят винаги на предела на силите си, но както забелязваме, трябва и още нещо. В следващите седмици ще видим как ще се развие ситуацията, но ако родните букмейкъри подадат ръка, най-вероятно излизането от дъното ще бъде много по-скоро, отколкото очакваме.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Автодиагностика във В. Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Кога ФК Етър Велико Търново ще вдигне купата на България?

Футболът е игра на обратите и изненадите, веднага ще открием, че тук никога нищо не приключва, преди да приключи дадената...

Затвори