Share

Създателка на певческия хор в Плаково навърши 100 години

четвъртък, 10 юни, 2021, 08:32ч.


IMG_8344

Своята 100-годишнина отпразнува Рада Цонева от с. Плаково, която е сред основателите на Певчески хор за обработен фолклор „Минчо Стоев“ към Читалище „Просвета 1873“. Своя вековен юбилей тя посрещна в Дома за стари хора „Св. Иван Рилски“ в с. Балван, където живее от година и половина.

В родното си село Плаково Рада Цонева е сред уважаваните културни дейци. В хора е била певица от 1953 до 2006 г.

На своя личен празник столетницата отново запя любима народна песен и пожела на всички да бъдат здрави, учтиви и да се обичат. Развълнувана, тя сподели пред гостите, че в живота си не се е скарала с никого и е била уважавана, което е рецептата ѝ за дълголетие.

В празничния ден Рада Цонева бе изненадана от директора на общинската дирекция „Социални дейности и здравеопазване“ Росица Димитрова, която я поздрави от името на кмета на Община Велико Търново Даниел Панов, поднесе й личната си признателност, пожела й здраве и благоденствие. Росица Димитрова благодари също на екипа на Дома за грижите и подкрепата, които осигуряват на всички потребители, за да имат спокойни старини и да се чувстват уютно.

Сред гостите, които поздравиха столетницата, бяха още Петя Кънчева – кметски наместник на с. Плаково и Недьо Георгиев – кмет на с. Балван.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Лазерна епилация във Велико Търново | Автосервиз във Велико Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Четвъртокласници от ОУ „Патриарх Евтимий“ разгледаха Съдебната палата

Ученици от групата за занимания по интереси „Болярче“ към ОУ „Патриарх Евтимий“ посетиха Съдебната палата във Велико Търново. Техен любезен...

Затвори