Share

Съвети за избор на перфектния гардероб

вторник, 15 Ное., 2022, 13:04ч.


Съвети за избор на перфектния гардероб

Ако искаме да направим правилния избор за гардероба си, трябва да вземем под внимание серия от ключове, които ще го накарат да пасне перфектно и да постигне функционалността, от която се нуждаем.

Когато се впускаме в покупката на мебели трябва да имаме предвид, че това е инвестиция и затова си струва да обмислим различните варианти въпреки цената. Друг фактор, който трябва да вземем предвид, е пространството, с което разполагаме. Ако имате достатъчно място, можете да изберете свободно стоящи модели, но ако имате много малко място, най-добрият избор ще бъдат вградените гардероби. Когато сте наясно какъв тип гардероб имате нужда във вашите стаи, трябва да вземете решение за стила. Най-често срещаният е да продължите със същите декоративни линии като останалата част от декорацията, но можете също да нарушите естетиката с различен стил.

Материалът на гардероба е много важен, тъй като освен че влияе на цената, това ще означава и по-голяма или по-малка издръжливост. В интериора най-използваният материал е меламинът, тъй като е много по-евтин от лаковите покрития. Дебелината на шкафа също е от голямо значение. Най-често срещаните и търсени на пазара са с дебелина 25 мм, но можем да намерим и 16 или 19 мм.

Разпределението на интериора също е много важно, въпреки че зависи от употребата, която всеки ще му даде. Ако гардеробът е много дълбок, най-удобното и препоръчително е рафтовете да са напълно изтегляеми, това ще ни осигури по-добър достъп до дрехите. Това би бил най-основният гардероб, но има много видове аксесоари. Могат да имат чекмеджета, рафтове за обувки, плъзгащи се рафтове, огледала…

Най-важното обаче е да имаме пространство, в което да съхраняваме дрехите си, така че в зависимост от нуждите, тези видове аксесоари могат да се добавят или не, за да се оптимизира пространството.

Разбира се, когато става въпрос за прибиране на всички дрехи, винаги използвайте горната част на гардероба за всички онези елементи, които използвате най-малко, а долната част за ежедневните дрехи, които са постоянно вадите и прибирате в гардероба. Изключително удобен вариант ако нямате достатъчно място за всичките си дрехи да заложите и на легло със съхранение. Така ще имате допълнително пространство,в което можете да слагате по-обемни неща като якета когато не е подходящия сезон за тях.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Автодиагностика във В. Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Даниел Панов връчи Старопрестолна грамота на 89-годишния Гено Генов, дарил щика за “Майка България”

Кметът на Велико Търново Даниел Панов връчи Старопрестолна грамота за патриотизъм и дарителство на 89-годишния Гено Енчев Генов. Възрастният мъж...

Затвори