Share

Съвети при избор на градински мебели

четвъртък, 24 мар., 2022, 13:41ч.


Съвети при избор на градински мебели

Когато дойде лятото, едно от първите неща, които трябва да направите, е да извадите градинските мебели от склада или ако нямате такива, да отидете и да си закупите.

Изборът ви на мебели за открито е важен, тъй като на тях се прекарва много време през летните месеци. Затова е логично да изберете удобни мебели, като същевременно имате предвид нуждите от грижи и поддръжка. Първото нещо, което трябва да направите, е да помислите за начина, по който използвате външните си пространства. Организирате ли големи партита за много хора или по-скоро малки, интимни? През лятото приготвяте ли повечето си ястия на открито? Това са важни въпроси, които трябва да си зададете, когато обмисляте покупка на нови мебели.

По-долу сме категоризирали няколко от най-атрактивните варианти за градински мебели.

1. Мебели от ковано желязо

Желязото е идеално за създаване на причудливи форми като решетката и извити рамки на различни мебели. Черното е класически цвят за кованото желязо, въпреки че то може да бъде боядисано във всеки цвят. Недостатъкът е, че то ръждясва, ако покритието му се нарани или надраска. Но ако боядисаното покритие се поддържа в добра форма, мебелите могат да се оставят на открито целогодишно.

Кованото желязо е класическо, здраво и с непреходна визия. Ако живеете в район със силни ветрове, няма да се притеснявате, че градинските ви мебели ще бъдат издухани от вятъра. Кованото желязо има толкова много стилове, цветове и дизайни, че със сигурност ще пасне на вашия стил, независимо какъв е той. Но не планирайте да използвате този тип мебели за външно ползване, ако ще премествате често частите. Те са тежки и ще оставят следи, ако бъдат влачени.

2. Алуминиеви мебели

Алуминиевите градински мебели са чудесни, ако искате нещо, което е лесно за поддържане и можете да премествате без усилие. Алуминият не ръждясва и е изключително лек. Когато пазарувате, уверете се, че обковът на мебелите е устойчив на ръжда, и изберете прахово боядисано, устойчиво на UV лъчи покритие. Проверете заварките, за да се уверите, че са безпроблемни и изглеждат здрави.

3. Мебели от полимери и пластмаса

Ако търсите лесни за грижи и поддръжка, синтетичните материали са подходящи за вас. Пластмасовите градински мебели, създадени от рециклирани пластмаси, са фантастични, ако живеете в среда със солена вода. Тези мебели никога не могат да ръждясат и са проектирани да издържат в трудни условия. Могат да се използват и полимери, предназначени за морската индустрия. Те са тежки, здрави и са разработени така, че да изглеждат точно като боядисано дърво. Можете да оставите тази мебел на открито през цялата година без никакви лоши последици, а почистването е лесно с обикновен разтвор на вода и сапун и влажна кърпа.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Автосервиз във В. Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
ДФА “Филип Кутев” с концерт във В. Търново на 8 април

На 8 април в старопрестолната ни столица ще се проведе вторият от поредицата концерти от националното турне на Държавен фолклорен...

Затвори