Share

Само 9 играчи са печелили Шампионска лига и Европейско първенство в една и съща година

четвъртък, 27 май, 2021, 14:11ч.


IMG_7476

С наближаването на Евро 2020 ще открием, че спортните запалянковци обръщат много внимание на една доста интересна статистика и се опитват да открият някои много впечатляващи закономерности, които могат да бъдат приложение и за настоящия турнир. От заглавието разбираме, че става въпрос за една доста необичайна статистика, която ни посочва върховите постижения на редица футболисти. Мнозина подозират, че този феномен може да се повтори, а някои букмейкъри вече предлагат и много сериозни пазари. Потенциалните почитатели на идеята ще имат нужда единствено от нова регистрация в Палмс Бет, като същата дори предлага и допълнителни промоционални условия за още по-сериозен адреналин в това отношение. Защо ни е необходима тази статистика?

Наближава краят на Шампионска лига, следователно трябва да помислим дали няма да видим 10-ят играч, който да спечели двата престижни турнира в една и съща година. Последният път, когато това се случи, беше на Евро 2016, когато Пепе и Кристиано Роналдо успяха да се справят с френския хегемон и в последната минута да попарят домакините с шансове за титла. Това наистина е прецедент във футбола и ни показа, че двамата играчи се радват на една много висока класа, но нека не забравяме, че няма да бъдат последните в това отношение. Условието е било винаги едно и също, господата да спечелят Лига Европа или Шампионска лига, както и Европейското първенство.

Преди повече от 20 години, подобен успех имат и играчи като Маркус Бабел, Томас Хелмер, Томас Струнц, Кристиан Цаге, Мемет Шол и Юрген Клинсман – всичките футболисти на Байерн Мюнхен. Кои са потенциалните играчи, които могат да повторят този успех? Поглеждате цялото разпределение между отборите на Челси и Манчестър Сити и веднага откривате отговора. Сред кандидатите ще открием Матео Ковачич, Кевин Де Бройне, Оливие Жиру и още много други. Статистиката ни показва, че някоои футболисти са успели да спечелят купа на престижен европейски турнир, както и Евро първенство в доста разредени мачове. Луис Суарез Мирамонтес прави това със своя Милан и екипа на Испания през 1964 г. През 1988 г. се включват Ханс ван Брекелен, Роналд Куман, Бери ван Арли и Хералд Ваненбург, всички футболисти на ПСВ Айндховен и съответно на Холандия.

През 2012 г. Фернандо Торес и Хуан Мата правят същото с Испания и така до последното Евро 2016. Заклетите спортни фенове биха споделили, че Вим Кифт също е наличен, все пак той вдига европейския трофей, но след като не излиза от резервната скамейка, няма как да се смята за участник постигнал точно това. Анелка също не може да се похвали с успех през 2000 г., след като е заменен от друг играч на финалите на Шампионска лига и Евро 2000, впрочем той отново е на скамейката и през 1998 г. за Световното първенство, както и за финала на Шампионска лига. Сякаш е тенденция за бедния футболист, който ако не играе, прави толкова големи успехи.

Една интересна статистика може да ни покаже, че има и футболисти, които са успели да спечелят Световно първенство и Шампионска лига. Това прави Роберто Карлос през 2002 г. с Реал Мадрид и Бразилия. Франц Бекенбауер прави същото през 1974 г. с Байерн и Западна Германия. Рафаел Варан е последният такъв футболист, който през 2018 г. вдига трофей с Реал Мадрид и Франция. Сами Кедира също може да влезе в статистиката, но се контузва за финала с Германия, макар и с Реал Мадрид да е вече шампион.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Автосервиз във В. Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Рулетка и Блекджек от Palms Bet – как да играем онлайн?

Ще открием, че все повече почитатели на онлайн казината задават един и същи важен въпрос: кои са най-добрите игри за...

Затвори