Share

Съдът постанови домашен арест за причинилия катастрофата в Стражица

вторник, 20 сеп., 2022, 12:38ч.


court

Великотърновският окръжен съд разгледа в открито съдебно заседание днес делото, образувано по искане на Окръжна прокуратура – Велико Търново за взимане на мярка за неотклонение “Задържане под стража” за Алек Ю. А. (роден 2003 г.) от гр. Стражица, привлечен в качеството на обвиняем за престъпление за това, че по непредпазливост причинил смъртта на две лица и средна телесна повреда на едно лице.

Представителят на Окръжна прокуратура заяви, че поддържа направеното искане. Защитникът на обвиняемият пък зае становище, че следва да се отхвърли искането за взимане на мярка за неотклонение, а алтернативно моли съдът да вземе по-лека такава – „домашен арест“ или „гаранция“.

Съставът на Окръжен съд – Велико Търново отхвърли искането на Окръжна прокуратура за взимане на най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“, като вместо това взе по отношение на обвиняемия мярка за неотклонение „домашен арест“, която да се изпълнява на постоянния адрес на обвиняемия в Стражица, като се задължават органите по изпълнението на мярката да извършват контрол чрез средства за електронно наблюдение.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Автодиагностика във В. Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Д-р Валентин Точков: „Детското здравеопазване е един от основните акценти в програмата на ГЕРБ-СДС“

Детското и майчино здравеопазване е сред основните акценти в програмата на ГЕРБ-СДС. Децата са нашето бъдеще и трябва да направим...

Затвори