Share

С над 170 км/ч е карал пияният, помел спирка и склад във В. Търново

сряда, 23 Ное., 2022, 13:58ч.


IMG_3877

С близо 2 промила алкохол в кръвта и с над 170 километра в час е шофирал мъжът, който тази нощ отнесе автобусна спирка, две коли и склад за вендинг машини във Велико Търново, предаде БНТ. Инцидентът стана в неделя малко след 22 часа на улица “Магистрална” във Велико Търново, която е една от най-натоварените в града, защото е част от главния път София Варна.

36-годишният мъж се движел в посока от входа на Велико Търново към центъра на града, когато в този прав участък изпуснал управлението, ударил се в две от паркираните коли, във фасадата на склад за вендинг машини и спрял в спирка на градския транспорт. А хората на място днес коментираха, че километражът на автомобила му е замръзнал на 175 км.

“Затова казвам, че е карал с над 190 – 200 километра в час, тъй като след спирачния път, скоростта на удара е била около 170 километра в час”, обясни собственикът на отнесения склад Стефан Миланов.

При инцидента като по чудо няма жертви и тежко пострадали. Материалните щети обаче са огромни.

“15 минути преди инцидента съм бил на обекта и когато вече дойдохме тук, стана ясно, че е много сериозен ударът. Нашата кола беше паркирана на 10 метра от сегашната позиция, автомобилът е тотална щета. Унищожена е предимно фасадата на сградата, вътре наши водни и вендинг машини, което на нас ни спира работата поне за 2-3 седмици, докато възстановим щетите”, разказа още Миланов.

Междувременно от Районната прокуратура във Велико Търново съобщиха, че по случая е образувано досъдебно производство, а 36-годишният водач ще бъде привлечен като обвиняем. По досъдебно производство са събрани и доказателства, че на 20 ноември 36-годишен водач е управлявал собствения си лек автомобил “Форд” с концентрация на алкохол в кръвта  – 1,91 промила.

Към настоящия момент са извършени множество процесуално-следствени действия – извършен е оглед на местопроизшествие, разпитани са свидетели, изискани са съответните справки, информация и друга документация от значение за разследването, назначени са съответните експертизи (комплексна автотехническа, техническа и оценителна; комплексна строително-техническа и оценителна), посочват още от прокуратурата.

Водачът е настанен в отделения по неврохирургия при МОБАЛ “Д-р Стефан Черкезов”, като му предстои оперативно лечение. Налице са данни, че мъжът е с фрактура на ключица и ребро, както и с разкъсно-контузни рани в областта на лицето. Той не е осъждан до момента. Разследването продължава под наблюдението на Районна прокуратура -Велико Търново.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Автодиагностика във В. Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Хитовата комедия “Мъже под чехъл” гостува във В. Търново на 1 декември

1 ДЕКЕМВРИ /четвъртък/ от 19:00ч. в НЧ "НАДЕЖДА " гр. ВЕЛИКО ТЪРНОВО гостуват  ТОНЧО ТОКМАКЧИЕВ   АЛБЕНА КОЛЕВА и   КИРИЛ ЕФРЕМОВ...

Затвори