Share

Река Янтра и притоците ѝ – под постоянно наблюдение

сряда, 17 юни, 2020, 16:45ч.


2 (69)

Приток на р. Белица заля за кратко центъра на село Войнежа

Постоянно наблюдение на река Янтра във Велико Търново и на притоците ѝ, преминаващи през населените места в общината, разпореди кметът Даниел Панов заради обилните и постоянни валежи. Няма сериозно повишаване на нивата, нито риск от наводнения.

Заради дървени наноси, затлачили моста в центъра на Войнежа, в ранния следобед приток на р. Белица за кратко излезе от коритото си и заля централната част на селото. Кметът Даниел Панов веднага изпрати работна група на място, начело със заместник-кмета проф. Георги Камарашев. Няма наводнени къщи и автомобили. Осигурени са машини, които да разчистят наносите, както и водоноска за измиване на уличната площ.

Кметовете и кметските наместници на Килифарево и всички населени места в района на Прохода на Републиката също са инструктирани да следят непрекъснато обстановката.

Постоянен мониторинг в реално време на нивата на реките Янтра и Белица се осъществява и чрез дигиталната система на Община Велико Търново. На всеки 15 минути в контролния център постъпва актуална информация за движението на водите, събирана от радарните сензори в кв. „Чолаковци“, Килифарево и с. Пушево.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Автосервиз във В. Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Зачестили случаи на домашно насилие покрай коронавируса

Областният управител проф. д-р Любомира Попова откри дискусия във връзка със зачестилите случаи на домашно насилие и престъпления от омраза...

Затвори