Share

Разпознаваем ли е българския спорт в Европа?

сряда, 3 мар., 2021, 11:33ч.


6

Световните спортни дисциплини могат да накарат абсолютно всеки да разшири своя поглед и да се запознае с по-сериозните и красиви предизвикателства, които са налични за спортните фенове. През изминалата година забелязахме, че страни като Беларус успяха да спечелят спортното внимание, особено след като тяхното първенство стана не само вълнуващо, но и едно от малкото, които продължиха да се провеждат.

В такива моменти разбираме, че абсолютно всеки спортен почитател е готов да се наслади на каквито и да е било изяви, стига да бъдат достатъчно атрактивни. В това отношение, макар и да си мислим, че родните дисциплини не се радват на такова внимание, определено грешим, при това значително. Не трябва да забравяме, че през последните няколко години, родните футболни отбори успяват да привлекат не само интересни играчи от Европа, но и да участват в престижните евро турнири. Най-вероятно не сме забравили, че при първият мач на Лудогорец, белият балет на Реал Мадрид не само видя един зловещ отпор, но и за малко щеше да получи значително тежко поражение още в самото начало. Да не говорим, че на родна земя, някои величия получиха много студен душ и бързо осъзнаха, че макар и една футбола епоха да си отиде през 90-те години, сега спортът се е променил значително.

Няма смисъл да говорим за родния волейбол, след като години наред нашите национали правят фурор, а що се отнася до клубна игра, повечето ни таланти вече играят в чужбина и показват, че в България не само се раждат звезди, но не е и трудно да подпишат много сериозни договори. За жалост не можем да кажем, че баскетболът е достигнал такива висоти, особено след като броят отбори е редуциран, но дори и в този формат се радва на достатъчно фенове, за жалост на местна почва.

Един от родните ни брандове – ефбет вече оперира на няколко големи европейски пазара и като основен спонсор на родното футболно първенство, той не пропуска да предложи на феновете една добра възможност да гледат роден футбол, както и други интересни дисциплини. Анализаторите отдавна смятат това за положителна черта, а в ревюто им ще открием пълна информация за www.efbet.com и ще се запознаем с всички функции и промоции, които брандът предлага. Ако вярваме на световните анализатори, в последните няколко години родният футбол е повишил стойността си и достига сума над 100 милиона евро, като в този анализ присъства само стойността на футболистите, докато самите имена и реклами ще я повишат още по-високо.

С оглед на това, трябва да признаем, че зрителският интерес със сигурност ще се повишава през следващите години, особено след като знаем, че вниманието от чужбина ще помогне за още по-сериозното спонсориране и повишаване на качеството. В професионалния спорт това е от особено значение, а и макар сега да говорим за стабилно, но бавно развитие, след време ще забележим и по-доброто отношение и повишаване. Трябва да бъдем категорични, че в това отношение е само въпрос на време, преди да започнем да се налагаме в Европа с по-качествени отбори и атлети, а като говорим за атлети, нека не забравяме, че в тениса имаме два таланта, както и още много други, които се задават след тях и именно те се радват на много приятно и качествено внимание.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Автосервиз във В. Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Поздрав от народните представители от ПП ГЕРБ по случай 143 г. от Освобождението на България

Скъпи съграждани, Днешният ден носи специално послание за всички нас – българите. Трети март е дата, която призвана да припомни...

Затвори