Share

Районна прокуратура – Свищов предаде на съд младеж, откраднал пиян и потрошил кола

четвъртък, 24 Ное., 2016, 11:22ч.


court
Районна прокуратура – Свищов внесе в съда обвинителен акт срещу 18 – годишен младеж, който противозаконно отнел чужд автомобил и причинил повреди по него, като деянието извършил в пияно състояние.

Обвинението срещу Христо Х . е за това, че на 07.06.2016 г. в с. Караманово, обл. Русе, противозаконно отнел оставен без постоянен надзор лек автомобил „Форд Ескорт“ от владението и без съгласието на собственика, с намерение да го ползва, като на същата дата в гр. Свищов, причинил повреда на превозното средство – унищожена предна джанта, преден калник, повреди по предна дясна врата, унищожено предно огледало – всичко на стойност 397,41 лева, като деянието е извършено в пияно състояние (с концентрация на алкохол в кръвта над 1,94 на хиляда).

Обвиняемият е неправоспособен водач на МПС. Осъждан. На 07.06.2016 г. видял автомобил, който бил паркиран за кратко и бил оставен отключен, качил се в колата и потеглил за гр. Свищов. Веднага след това собственикът на леката кола се върнал и след като установил, че е открадната, се обадил на свои познати, за да обиколят района. Не след дълго те разпознали откраднатия автомобил, препречили му пътя и поискали от обвиняемия да слезе от колата. Но вместо това Христо Х. потеглил напред, ударил автомобила и му причинил щети, след което излязъл от колата и се опитал да избяга.

При извършената проверка от пристигналите на място полицейски служители било установено, че обвиняемият е управлявал лекия автомобил с концентрация на алкохол в кръвта, 1,9 промила.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Автосервиз във В. Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
„Ден на отворените врати” на ЦСРИ за деца и младежи

На 2 декември в Центъра за социална рехабилитация и интеграция за деца и младежи с увреждания ще се проведе Ден...

Затвори