Share

Психолози ще подкрепят ранното детско развитие в яслите във Велико Търново

вторник, 12 окт., 2021, 15:39ч.


Yasla

Община Велико Търново прави нова стъпка в подкрепата на ранното детско и личностно развитие на малчуганите. В петте детски ясли ще бъдат назначени психолози, които ще подпомагат екипите в грижата за най-малките великотърновци. Друга от целите, които ще бъдат постигнати, е осигуряването на превенция и профилактика на психичното здраве от най-ранна възраст.

Осигуряването на психолог във всяка детска ясла ще даде възможност и за подкрепа на родителите чрез сътрудничество и консултации за познавателното, емоционалното, социалното и поведенческото развитие на малчуганите.

В петте детски ясли ще бъдат назначени и 18 детегледачи. Това ще повиши ефективността на работата и ще подобри условията за индивидуален подход в грижата за децата.

Като носител на приза „Приятел на детето“ Община Велико Търново продължава да реализира устойчива и последователна политика за пълноценното детско развитие. От 2012-а година в детските градини във Велико Търново също работят психолози, предстои назначаването и на логопеди.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Автосервиз във В. Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
БСП регистрира листата си, Явор Божанков е най-младият водач в областта

Явор Божанков е най-младият водач на листа във Великотърновска област за предстоящите избори. Той се явява вече за четвърти път...

Затвори