Share

Прогноза: „Продължаваме промяната“ и ГЕРБ с по два мандата, БСП, ИТН, ДПС и „Възраждане“ с по един

понеделник, 15 Ное., 2021, 18:00ч.


Izbori1

Вече са ясни резултатите от 100% обработени протоколи от изборите в 4 МИР – Велико Търново. Според официалните данни на ЦИК „Продължаваме промяната“ събира 25.32%, следвани от ГЕРБ-СДС с 21.23%, БСП с 15.44%, ИТН с 10.93%, ДПС с 8.66%, Възраждане с 5.54%, Демократична България с 4.76%.

Осем са мандатите за депутати от Великотърновския регион и от системата за изчисления зависи как те ще бъдат разпределени. Вече е сигурно обаче, че формацията на Кирил Петков и Асен Василев ще има най-малко двама депутати. Засега очакванията са, че в парламента влизат водачът арх. Йордан Терзийски и вероятно нотариусът Милен Матеев. Съществува вероятност обаче да имат и трети представител.

ГЕРБ остава втора политическа сила в региона и със сигурност изпраща отново двама народни представители в лицето на водача проф. Костадин Ангелов и най-вероятно третия в листата Димитър Николов, който с преференции може да измести проф. Любомира Попова.

Трета е „БСП за България“, която засега е сигурна за един мандат в лицето на водача Явор Божанков, като има малка вероятност да има и втори. Големият срив е при „Има такъв народ“, който ще остане с един депутат. Дали той ще е за водача Андрей Чорбанов, или за втория в листата Момчил Иванов, предстои да се разбере. Това зависи откъде ще предпочете да влезе Чорбанов.

На един мандат разчита и ДПС, който на миналите избори нямаше депутат оттук и вкара в битката самия Делян Пеевски. С мандат вероятно ще се поздрави и „Възраждане“, чийто водач е адв. Елена Гунчева, а ако тя влезе от родния Пловдив, втора в листата е Цвета Галунова. Големият губещ е „Демократична България“, която загуби спечеления през последните два парламента мандат и въпреки, че самият Христо Иванов пое водачеството, демократите остават без свое представителство в 47 НС.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Автодиагностика във В. Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Във В. Търново: Продължаваме промяната – 27.09 %, ГЕРБ-СДС – 21.25%

При обработени 72.62% от протоколите резултатите за народни представители в 4 МИР - Велико Търново резултатите са следните: Продължаваме Промяната...

Затвори