Share

Професорите Костадин Ангелов и Асен Балтов с ваксинационната кампания на терен във Великотърновско

сряда, 3 Ное., 2021, 17:55ч.


7-1

Проф. Костадин Ангелов и проф. Асен Балтов провеждат реална ваксинационна кампания на терен. Така, както трябваше да правят Румен Радев и Стойчо Кацаров.

След разговорите с десетки великотърновци в кв. „Чолаковци“ вчера следобед, през днешния ден проф. Ангелов и проф. Балтов отговориха на още десетки поставени въпроси от жители на с. Раданово. Там здравните консултации бяха в кабинета на д-р Емил Енчев. Кампанията за насърчаване на ваксинацията обхвана и село Ресен.

Ето и част от мотивираните отговори, които лекарите дадоха на поставени от хората въпроси:

–          Ваксините са единственото средство срещу пандемията. Тяхната ефикасност е средно 93%. Какво значи това – от 100 човека с ваксина, само за 7 ваксината няма да ефикасна. Това е точно този минимален процент ваксинирани, които стигат до болница. Останалите 93% от хората са защитени от тежко протичане на заболяването, влизане в болница и смърт. Ваксините имат за цел не да ни излекуват, а да не умрем от Ковид-19.

–          Хората с алергии могат да се ваксинират след консултация с алерголог и подготовка.

–          Хора, прекарали тежко Ковид и с придружаващи заболявания задължително да се ваксинират.

–          Който е преболедувал Ковид-19, да се ваксинира, независимо от клетъчния имунитет. Проф. Асен Балтов е преболедувал, но се ваксинира и дори през септември си постави трета доза.

Жителите на селата Ресен и Раданово благодариха на проф. Ангелов и проф. Балтов за подробната и аргументирана информация. Те разкритикуваха сегашното управление за дезинформацията, липсата на дори минимална предвидимост и за откровено объркващите послания, които се изричат в публичното пространство.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Автосервиз във В. Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Връщат в клас всички ученици, които правят два пъти седмично тестове

Със заповед на министъра на здравеопазването, която излезе преди малко, са определени условията, при които учениците могат да се върнат...

Затвори