Share

Проектът за патронажна грижа във В. Търново се разширява към още 300 потребители

вторник, 21 апр., 2020, 19:05ч.


K1

Проектът за патронажна грижа във Велико Търново и общината се разширява и ще обхване близо 300 нови потребители от целевите групи. Това става възможно, след като Общината и Министерството на труда и социалната политика сключиха допълнително споразумение към договора за осигуряване на безвъзмездна финансова помощ по процедура „Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания“.

Потребители на патронажната грижа могат да бъдат хора на възраст над 65 години с ограничения или невъзможност за самообслужване, хора с увреждания и техните семейства, лица под карантина, самотни родители с едно или повече деца на възраст до 12 години.

Подпомагането ще включва доставка на хранителни продукти, стоки от първа необходимост, лекарства, закупени със средства на потребителите, заплащане на битови сметки и заявяване на неотложни административни услуги.

Тези услуги ще се извършват със средства на потребителите. Безплатни са доставките и логистиката, които ще се предоставят от социални асистенти.

Дейностите по новия компонент са в синхрон с мерките по време на въведеното извънредно положение и съпътстващия го наложителен период на физическа изолация и ограничаване на контактите между хората. Подкрепени ще бъдат хората, които са застрашени в най-голяма степен от вирусното заболяване COVID-19, чрез изграждане на мрежа от услуги в домашна среда и създаване на подходящ материален и кадрови капацитет за предоставянето им.

Проектните дейности са със срок до 31 декември 2020 г. Осигуреното финансиране за разширяването на патронажната грижа е в размер на 470 хиляди лева, 85% от които са чрез Европейския социален фонд, а останалите 15% са национално съфинансиране.

Хората, които попадат в обхвата на целевите групи и имат необходимост от предоставяните по процедурата услуги, могат да заявят своето желание на телефон 062/619220 – Дирекция „Социални дейности и здравеопазване“ в Община Велико Търново.

На същия телефон или на адрес: https://www.veliko-tarnovo.bg/bg/socialni-dejnosti-/aktualno/konkursi-socialni-deinosti/priem-na-dokumenti-ot-kandidati-za-zaemane-na-dlzhnostta-socialen-asistent/, желаещите да кандидатстват за длъжността социален асистент могат да получат цялата необходима информация за процедурата. Поетапно с тях ще бъдат сключвани трудови договори според броя и заявките на потребителите.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Автосервиз във В. Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Общо 152 досъдебни производства от Апелативна прокуратура В. Търново за нарушаване на извънредните мерки

152 досъдебни производства за нарушаване на извънредните мерки, във връзка с разпространението на COVID-19, са взети на специален надзор от...

Затвори