Share

Преизбраха д-р Мавроди Калейнски за председател на ДСБ във В. Търново

петък, 28 ян., 2022, 12:32ч.


272900450_10208926033383943_4471630285145495299_n
Д-р Мавроди Калейнски бе преизбран за нов двегодишен мандат като общински председател на ДСБ във Велико Търново. Отчетно-изборния форум се поведе в четвъртък и на него присъства областният председател на партията Йордан Байчев. В обновеното ръководство за зам.-председател бе утвърдена журналистката Елена Чамуркова, а за член – мениджърът Красимир Труфев. Бяха излъчи и делегати за националното събрание на ДСБ, което ще се проведе на 12 февруари.

Общинската организация ще се представлява от адв. Мирослав Евтимов, преподавателят във ВТУ Иван Иванов, адвокатският сътрудник Стелиян Маджаров и Красимир Труфев. По право на най-висшия форум на ДСБ отиват Мавроди Клаейнски като лидер на партията в болярския град и Елена Чамуркова като областен председател на дамския клуб към ДСБ.

Пред събранието д-р Калейнски декларира, че това е последния му мандат начело на организацията. Целта му е да укрепи организационното състояние и влиянието на структурата, да въведе в партийната работа по-млади хора, както и да работи за още по-добро представяне на ДСБ в местната власт след общинските избори през есента на 2023 г.

Акцент в работата на местните парламентаристи от ДСБ и „Демократична България – Обединение“ ще бъдат, както и до сега, контрола по инфраструктурните проекти, опазването и развитието на културно-историческото наследство, екологията и прозрачното управление на община Велико Търново, коментира общинският съветник Елена Чамуркова. Новото ръководство отчете много добро взаимодействие на местно ниво с коалиционните партньори от „Да, България“ и „Зелено движение“ и се ангажира за още съвместни инициативи по ключовите проблеми от регионално и национално ниво.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Автосервиз във В. Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Жителите на кв. „Варуша“ могат да заявят индивидуални съдове за смет

Община Велико Търново уведомява жителите на кв. „Варуша“, чиито домове са в близост до района „Сухата чешма“, че могат да...

Затвори