Share

Представители на община Свищов участваха в международен форум, насочен към специалността „Социални дейности“

понеделник, 4 юни, 2018, 15:37ч.


33993661_1985476291493871_66511382509518848_n

Заместник-кметът на община Свищов Анелия Димитрова и представители на социалните услуги от града участваха във форум, насочен към популяризиране на добри образователни и професионални практики, както и обсъждане на въпроси, относно регламентация на специалността “Социални дейности“ в град Русе. Представителите на Общината бяха там по покана на Русенски университет “Ангел Кънчев”, община Русе, Фондация “Приятелска подкрепа” и НАСО.

По време на събитието, директорът на Дневен Център за деца с увреждания в гр. Свищов Теменужка Тодорова запозна аудиторията с опита и практиката на Центъра, като иновативна и качествена услуга, в подкрепа развитието и приобщаването на деца с различни състояния.

Форумът се организира по инициатива на доц. д-р Сашо Нунев от Катедра “Социални дейности” на Русенски университет и в него участваха представители на общини, неправителствени организации, социални услуги, както и на университети от България, Румъния и Беларус. Целта е форумът да прерасне в национален и ежегоден, като есенцията от решенията да се представят пред МТСП и МОН, за да се предприемат мерки за промени в законодателството, свързани с регламентацията на социалните дейности, условията за развитието на образованието и статута на професията социална работа.

От голямо значение е професионализацията и регламентацията на социалната работа и постоянната системна квалификация на вече работещите, което да се стандартизира и регламентира.

Всички участници се обединиха около обща позиция за партньорство между академичната и професионалната общности на социалните работници и активното взаимодействие между образование и практика с фокус върху повишаване на качеството им. Инициирането на промени ще допринесе за справяне с предизвикателствата в съвременните социални, политически, икономически и демографски условия.

На основата на направените предложения в два дискусионни панела ще се изготви меморандум за осигуряване на условия за развитие на образованието по социални дейности и на професията социална работа, който ще бъде изпратен до Министерството на труда и социалната политика и Министерството на образованието и науката.

 

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Автосервиз във В. Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
В. Търново стана част от европейска кампания за киберсигурността

Велико Търново стана част от европейска кампания за киберсигурността и защитата в интернет. В Старата столица се състоя публична дискусия...

Затвори