Share

Председателят на Общинския съвет Христо Кавалски пренесе благодатния огън от София до Павликени

неделя, 2 май, 2021, 21:35ч.


viber_image_2021-05-01_19-36-05

Председателят на Общинския съвет Христо Кавалски посрещна благодатния огън на Велика Събота и го донесе в Павликени. На Разпети петък беше осветен и фенерът, с който небесния пламък беше пренесен от Летище София до Павликени.

Православни църковни делегации от цял свят ще получат частица от благодатния огън, който слиза на Велика събота в храма на Гроба Господен в Йерусалим, но при строги мерки за противоепидемична безопасност. Българската делегация летя до светите места с правителствения “Фалкон”. Привечер на Велика събота благодатният огън пристигна на летището в София. Там беше посрещнат тържествено от клирици и граждани от цялата страна, които ще го отнесат по епархиите си за празничните богослужения в полунощ за Възкресение Христово.

Частица от Свещения огън ще могат да отнесат вярващите, които ще посетят богослужението в град Павликени. Вечерната възкресна служба започва в 23:30 ч. в храм „Рождество на Пресвета Богородица“.

В неделя отново се води възкресна служба и ще бъде от 11:00 часа.

Със съдействието на кмета на град Бяла черква Албена Тодорова благодатният огън ще пристигне и във възрожденския град.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Автосервиз във В. Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Даниел Панов: Христос воскресе! Правете добрини, носете любовта в сърцата си и светлината в душите си!

Уважаеми великотърновци и жители на общината,   Днес е ден за щастие! Заедно посрещнахме вестта за чудото на чудесата –...

Затвори