Share

Почина треньорът по карате от катастрофата на Хаинбоаз

сряда, 23 Ное., 2022, 14:00ч.


bolnica

Почина треньорът на хасковския карате клуб “Възход” Димитър Тренков, съобщиха във Фейсбук негови близки. Близо десет дни той се бореше за живота си след тежка катастрофа на Прохода на републиката.

Димитър Тренков е един от основоположниците на карате в България. Той е роден през 1948 година в Димитровград. От 1976 до 1982 г. тренира карате в Москва, където попада случайно в известна руска школа. След завръщането си от Съветския съюз, създава първия карате –клуб в Хасково. СК „Възход” е първият юридическо узаконен клуб по карате в България. Димитър Тренков е бил вицепремиер на Инициативния комитет по карате у нас. Член е в Управителния съвет на Българската национална федерация по карате (БНФК).

Припомняме, че на 13 ноември той катастрофира с микробус, прибирайки се от Европейското първенство в Румъния с отбора по карате. Бусът, който той шофира, бе ударен от ремарке на тежкотоварен камион с турска регистрация. В него са пътували още шест деца и двама родители. 73-годишният треньор по карате бе настанен в МОБАЛ “Д-р Стефан Черкезов” във Велико Търново, но въпреки усилията на лекарите да спасят живота му, Димитър Тренков е починал.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Автодиагностика във В. Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
С над 170 км/ч е карал пияният, помел спирка и склад във В. Търново

С близо 2 промила алкохол в кръвта и с над 170 километра в час е шофирал мъжът, който тази нощ...

Затвори