Share

Почетохме Деня на Ботев – 2 юни

събота, 2 юни, 2012, 16:24ч.


Точно в 12.00 ч. днес с вой на сирени бе почетена 136-ата годишнина от гибелта на Христо Ботев. По традиция всяка година сирените оповестяват в продължение на две минути отдаването на почит към паметта на загиналите за свободата и независимостта на България.

На ритуала пред “Майка България” се събраха не само официални лица, но и много граждани. Стиховете на Ботев прозвучаха в изпълнение на ученици от Основно училище “Христо Ботев”.

Заупокойна молитва пред паметника отслужи великотърновският митрополит Григорий. След това официалните лица поднесоха венци и цветя на признателност.

На ритуала присъстваха депутатите Евгени Стоев и Христо Христов, областният управител проф. Пенчо Пенчев, кметът Данел Панов и двамата му заместници Ганчо Карабаджаков и Снежана Данева, представители от ВТУ и НВУ “В. Левски”, общински съветници, ръководители на културни институции и неправителствени организации, представители на политически партии.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Автосервиз във В. Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Маргарита Попова подкрепя изготвянето на законопроект за старите български столици

Вицепрезидентът Маргарита Попова подкрепя изготвянето на законопроект за старите български столици. Тя се включи в работна среща в Община Велико...

Затвори