Share

Последен звънец удари за лясковските дванадесетокласници

петък, 13 май, 2022, 13:39ч.


ден на зрел. 1

На 13 май удари последният звънец за учениците от две паралелки дванадесетокласници, завършващи в лясковското училище „Максим Райкович“. По традиция изпращането на учениците в Деня на зрелостника, се проведе в двора на корпус I на гимназията. Тържественият последен час в родното училище и сбогуването с учителите, бяха съпътствани с ритуални действия, които ръководството на училището от години организира за прощаването с порасналите деца.

Учениците излязоха през вратите на училището под тържествена арка, след което от зрелостниците бъдещите дванадесетокласници приеха знамето на училището, както повелява традицията, и обещаха да го пазят чисто и неопетнено.

Директорът на училището Даниела Арабаджиева, която е поела, именно този випуск преди 12 години в първи клас, отправи силно емоционални думи към своите пораснали деца. Тя им пожела успех на предстоящите матури, на кандидатстудентските изпити и, разбира се, попътен вятър в справянето с всички изпити в зрелия живот. С поздрав към зрелостниците се обърна и почетният гост на тържеството – кметът на община Лясковец д-р Ивелина Гецова. Благопожелания и последни напътствия им отправи и класният ръководител Здравка Евтимова, а от името на всички ученици, благодарност към учителите произнесоха Йоанна Хубанова и Ева Тодорова.

Ритуално звъня за тях и последния училищен звънец, след което волни като птици, порасналите момичета и момчета пуснаха свободно в небето разноцветни балони. Изброиха от едно до дванадесет и поеха по пътя на зрелия живот. За да си спомнят добре този ден, след тържеството посветиха доста време за фотосесия, за да запечатат завинаги вълнуващите последни моменти заедно в родното училище.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Автодиагностика във В. Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
„Хитър Петър“ в Театър ВЕСЕЛ

На 14 май, събота, в 11:00 часа Театър ВЕСЕЛ очаква своите зрители отново в камерната зала на Художествената галерия „Борис...

Затвори