Share

Посланикът на Индия впечатлен от В. Търново, нарече го „прекрасен град“

сряда, 23 юни, 2021, 12:25ч.


2-4

Заместник-кметът на Община Велико Търново Снежана Данева-Иванова посрещна Негово Превъзходителство Санджай Рама – посланик на Индия в България. Тя го запозна с богатата история, както и с капацитета и потенциала на града и общината в областта на икономиката, образованието, развитието на науките и изкуствата.

Посланикът бе на посещение в историческата и духовна столица на България във връзка с отбелязване на Световния ден на йога. По време на срещата си индийският посланик сподели впечатленията си от Велико Търново, наричайки го „прекрасен град“. Изрази желание и намерение да опознае много по-добре и по-подробно града и околностите.

Особено впечатлен е бил от красотата на парк „Света гора“, както и на пространството, пейзажа и атмосферата около паметник „Асеневци“. Той сподели, че заедно със съпругата си са имали прекрасен, впечатляващ и запомнящ се ден в града.

Негово Превъзходителство Санджай Рама сподели, че кметът на Велико Търново Даниел Панов се ползва с много висока репутация в дипломатическите среди – и като кмет, и като председател на НСОРБ.

По време на срещата посланикът предложи редица инициативи за активен и двустранен културен обмен. Той лансира идеята си – след преминаване на пандемията и отпадане нае ограничителните мерки да инициира провеждането във Велико Търново на концерт с участието на индийски артисти и танцьори.

Дипломата предложи да проучи възможността за установяване на двустранни контакти с подходящ град за побратимяване в Индия. По време на срещата посланикът на Индия пое ангажимент през следващата година посолството да участва в Международно туристическо изложение „Царевград Търнов“ със собствен щанд.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Автосервиз във В. Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Лясковските танцьори и музиканти изнесоха голям концерт в Деня на българския фолклор

Лясковският танцов състав „Лудо младо“, с художествен ръководител Павлина Кълчишкова и корепетитор Иван Кълчишков, заедно с Музикалната школа за народни...

Затвори