Share

Поредна акция за събиране на опасни битови отпадъци предстои във В. Търново

сряда, 13 окт., 2021, 14:05ч.


За трети път през настоящата година във Велико Търново ще се проведе кампания за събиране на опасни отпадъци от домакинствата. Акцията ще се проведе на 18 и 19 октомври в големите квартали „Бузлуджа“ и „Колю Фичето“, където ще бъде разположен мобилен пункт. Във всеки от двата дни работното му време ще е от 10,00 до 16,00 ч.

В кв. „Бузлуджа“ локацията за събиране на опасните отпадъци е на паркинга пред кварталния пазар. Пунктът ще е разположен там на 18 октомври. Идния ден кампанията продължава в кв. „Колю Фичето“ – на паркинга на ул. „Симеон Велики“ срещу Mall Veliko Tarnovo.

Всеки може да предаде следните видове отпадъци:

– лекарства с изтекъл срок на годност, замърсени опаковки, живачни термометри, флуоресцентни тръби, почистващи препарати, дезинфектанти, химикали, пестициди, масла и лепила;

– излязло от употреба електрическо и електронно оборудване;

– негодни за употреба батерии и акумулатори;

– излезли от употреба гуми.

Организатори са Община Велико Търново и „Балбок Инженеринг“ АД.

Преходните две издания на кампанията бяха през февруари и през юни. Старата столица отново бе сред градовете, чиито жители участват особено активно в акцията.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Автодиагностика във В. Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Товарен автомобил уби жена при маневра на заден ход

Възрастна жена е загинала при инцидент на пътя. Произшествието е станало днес около 10,00 ч. в Павликени. По първоначална информация...

Затвори