Share

Популярни ли са конните надбягвания в България

понеделник, 17 ян., 2022, 16:00ч.


konni-nadbyagvaniya

Родните ширини не може да се каже, че са известни с наличието на особено екзотични спортове, непознати за други части на света. Обичайно това е свързано с културата, бита, географското местоположение и други фактори, изграждани през десетилетията. Именно в тази връзка е изключено да се заяви, че провеждането на конни надбягвания, както и всякакви спортове, свързани с тези аристократични четириноги, са присъщи за българската традиция. В света на хазарта обаче няма значение от коя точка на света си и дали съответния спорт има някаква предистория във вашата родина – пазарите са налични за всички желаещи. Същото важи и за споменатите гонки, чиито произход ще разгледаме в следващите редове.

 

Спортовете с коне са свързани почти иманентно с Великобритания, но истинските прадеди на тези занимания могат да бъдат открити в Древен Рим и Древна Елада. Надпреварите по онова време далеч не са включвали единствено състезание между най-бързи четириноги. Издръжливостта и силата е била от не по-малка значимост, особено с оглед на факта, че дуелите са включвали теглене на колесница от страна на конете. Забавлението е било на ниво, а може да сме сигурни, че заможните люде на древния свят са залагали на свой ред известни суми за победа на предпочитаното животно.

 

Преминаваме и към Острова, където шоуто на конните надбягвания наистина успява да вземе връх. Традицията в Кралството се заражда още около 16-17-и век, а това забавление, разбира се, е било измислено и предназначено за управляващите класи, които са търсили точната формула, с която да си запълват времето. Нищо чудно, че конните спортове като цяло са сдобили осанката на аристократизма – смятат се за залози на висшата класа. Това включва не само надбягванията с тези четириноги, но и още полото и прескачането на препятствия.

 

В днешно време обаче тези спортове сдобиха все по-голяма разпознаваемост и извън пределите на Великобритания, като основна вина за това имат водещите букмейкърски компании, заради които могат да се гледат тези надпревари в реално време. Брандове като Bet365 правят така, че вече разполагаме с по-голям достъп до различни видове залози за конни надбягвания, отколкото някога преди. Става дума за предложения за познаване на победител, коня с най-бърза обиколка, както и редица други. Независимо, че в България няма условия за провеждането на подобни мероприятия, живата връзка от местоположението на надпреварата ни пренасят право към атмосферата на конните гонки. А някои бетинг брандове дори са поели още една стъпка напред в това отношение. Чрез излъчването на живо може да се проследяват тези надпревари в реално време, а единственото условие е да имате регистрация при съответния букмейкър и някакви средства в акаунта.

 

Както виждате, липсата на особена гласност и интерес към конния спорт у нас не означава, че нямате възможност да покажете усета и знанията си чрез приложенията на най-големите букмейкъри. Англия, САЩ, Канада и Австралия са далеч като географско разположение, но конните надпревари, провеждани на тези места, не остават достъпни единствено за местните жители. Държавите без подобна традиция в спорта имат пълен излаз към случващото се, като хазартните играчи дори могат да се похвалят със завидни печалби от поредния турнир с участието на четириногите, ако късметът и усетът е на тяхна страна.

 

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Автодиагностика във В. Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
25 % от хората във Великотърновска област са напълно ваксинирани

По данни на Единния информационен портал – COVID-19 към 00:00 ч. на 17.01.2022 г. в област Велико Търново са поставени...

Затвори