Share

Площадът в Лясковец се превърна в развълнувано море от детски усмивки и багри

сряда, 26 юни, 2024, 08:23ч.


IMG_5671

В навечерието на празника на Лясковец своя принос за доброто настроение в родния град дадоха и децата – цветът и бъдещето на страната ни. С усмивки, радост и щастливи очаквания за предстоящата ваканция, с много емоция и пъстрота, малки и по-големи лясковчанчета се явиха на празничната сцена, за да пеят и танцуват. Точно това бе и мотото на техния фестивален ден „Децата на Лясковец пеят и танцуват“. В своя празничен концерт те показаха отново пред събралата се публика, че детството е най-щастливият период от живота – времето, когато вярваме в чудеса и имаме надежда, че ще променим света.

В концерта, на откритата сцена участие записаха малчугани от групите на четири детски градини и началното и средното училище в Лясковец. В празничната вечер площад „Възраждане“ бързо се превърна в море от багри, слънчев детски смях, вълшебен танц и звънка песен. Преди да започнат изпълненията на малки и по-големи деца, те бяха сърдечно поздравени от кмета на Община Лясковец Васил Христов, който им благодари за активното участие и за успехите и отличията им през годината. Публиката заслужено и бурно аплодира подрастващите и стана част от развълнуваното празнично море.

Първи на сцената излязоха децата от ДГ „Пчелица“, чието изпълнение „Танцът на цветята“ заля зрителите с красиви багри и ритми, а след него съвсем естествено последва музикална „Дъга“. Малките творци от „Радост“ пък се представиха със стихотворението „Моят град“, с песента „Мома лясковчанка“ и тропнаха хорце. Славейчетата от третата лясковска детска градина успяха да потопят публиката в музиката, композирана от краля на валса Щраус, изпълнявайки „Пролетни гласове“. Пяха и обичаната от поколения песничка „Детство мое“, рецитираха стихотворението „Славейче“, написано специално за детската градина и стихотворението „Лясковец“, в чест на празника на града ни. Прекрасен танц с воали, озаглавен „За България“ представиха хлапетата от драгижевската ДГ „Вълшебство“.

След като най-малките жители се изявиха с цветни и затрогващи песни, танци и стихчета, дойде ред на по-големите деца на Лясковец да демонстрират своите дарби. Учениците от НУ „Цани Гинчев“ представиха песента „Детето в нас“ и танца „Mash up“. С тях танцуваха различни танци всички деца на площада и много от родителите и учителите.

Красив финал на детската празнична вечер  поставиха големите ученици  от СУ „Максим Райкович“. Песента „Петко на Рада пръстен даде“ изпълни една малка певица, с вече много награди – Никол Стоянова. За да покажат колко много се радват на ваканционните слънчеви дни, сладкопойните певци от ВГ „Славееви гласове“ изпяха жизнерадостните песнички „И пак е лято“ и „Междучасие“. Мажоретки се включиха с танца „Майчинко“ и сложиха финал на целия концерт с красиво „Фламенко“.

Заслужено публиката бурно аплодира изпълненията на децата, а овациите са най-желаната награда за всяко дете-творец. Нашите деца за пореден път показаха, че са истински големи творци. В знак на благодарност за прекрасните изпълнения, кметът Васил Христов и заместник-кметът Емилия Жилиева излязоха на сцена за да поздравят още веднъж деца и ръководители и да връчат благодарствени адреси на директорите.

 

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Автосервиз във В. Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Районна прокуратура е домакин на специализиран обмен на магистрати, организиран от Европейската мрежа за съдебно обучение

За поредна година Районна прокуратура – Велико Търново е домакин на специализиран обмен на магистрати, финансиран от Европейската мрежа за...

Затвори