Share

Площадът пред Царевец – готов за 22 септември

петък, 17 авг., 2012, 18:06ч.


Председателят на великотърновския Общински съвет Николай Ашиков и шефът на Дирекция “Строителство и устройство на територията” в община В. Търново инж. Динко Кечев направиха днес изненадващи проверки на обектите по двата големи проекта, които в момента развива общината – този за подобряване на туристическите атракции и свързаната с тях инфраструктура, както и т.нар „воден проект”, който ще подобри водоснабдителните и канализационни услуги за търновци.

Всички строително-ремонтни дейности се изпълняват в срок, констатираха общинарите. В момента се поставя настилката на площада пред Царевец и до 22 септември той ще бъде готов. До края на септември трябва да бъде завършен и предвидения мултимедиен посетителски център. Вече е готово пространството пред църквата „Св.Св. Апостоли Петър и Павел”. Крайният срок за въвеждане в експлоатация на всички обекти, застъпени по този проект е краят на тази година и той ще бъде спазен, категоричен е инж. Кечев.

В темпо вървят и работите по проекта за подобряване на инфраструктурата за питейни и отпадъчни води. Дейностите по него се извършват поетапно и ще приключат до края на 2013 г. „Гледаме да не се разкопават повече от три улици, за да не се затруднява движението в града. Веднага след подмяната на тръбите, пътните платна се възстановяват, за да се сведе до минимум неудобството за гражданите “, обясниха Ашиков и Кечев.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Автосервиз във В. Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Без вода около “Марно поле” в четвъртък

Във връзка с пускане в експлоатация на готов участък от водния проект в четвъртък (16 август) ще бъде спряна водата...

Затвори