Share

ПЕГ „Проф. д-р Асен Златаров“ и ОУ „Бачо Киро“ ще бъдат цялостно модернизирани

сряда, 30 авг., 2023, 22:49ч.


372916938_872474430901602_9063548066960924239_n

Езикова гимназия „Проф. д-р Асен Златаров“ и Основно училище „Бачо Киро“ ще бъдат цялостно модернизирани и обновени. Проектите ни са одобрени за финансиране по Националния план за възстановяване и устойчивост и са класирани на първо място от всички проектни предложения за образователна инфраструктура в Северен централен район.
Комплекс от мерки за енергийна ефективност ще бъде приложен в сградата на Езиковата гимназия – нова топлоизолация, дограми, ремонт и реогранизация на помещения, нов STEM-център, подобряване на външното дворно пространство и др.

С мерките за енергийна ефективност, пристрояване и надстрояване на сградата на ОУ „Бачо Киро“ ще бъде обновен обликът й, ще се премине от двусменен на едносменен режим на обучение.

Общата инвестиция в двете училища ще е над 8,8 млн. лева, а цялото финансиране ще бъде осигурено чрез Националния план за възстановяване и устойчивост.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Автодиагностика във В. Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Тежка катастрофа затвори пътя В. Търново – Русе, има загинал!

Тежка катастрофа между два товарни автомобила временно затвори пътя В. Търново - Русе в района на входа на с. Самоводене....

Затвори