Share

Първо място в конкурс-ревю спечелиха ученици от Професионалната гимназия по моден дизайн

събота, 13 мар., 2010, 21:11ч.


Първо място в регионалния кръг на конкурса-ревю “Съвременно младежко облекло с елементи от фолклорни райони на България” спечелиха учениците от Професионалната гимназия по моден дизайн във Велико Търново. В надпреварата участваха ученици от професионалните гимназии, в които се изучава специалността “Конструиране, моделиране и технология на облекло от текстил” от Велико Търново, Стражица, Плевен и Русе.

 

ALIM5004

Отляво е Венеция Кръстева (учител по практика), Грета Раданова, Ина Тотева, Моника Русева, Десислава Симеонова, Стелияна Калчева (отдясно, учител по практика).

В журито участваха Таня Рашкова, собственик на известна модна къща в старата столица, дизайнерът Атанас Парушев и художничката и преподавател във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий” Валентина Друмева.

Професионалната гимназия по моден дизайн в старата столица участва с четири модела, с които завоюва първото място. Те са изработени по идея на дванадесетокласничката Маринела Енчева. С елегантните модели дефилираха Ина Тотева, Десислава Симеонова, Грета Раданова и Моника Русева. Призът от надпреварата бе връчен на директора на Професионалната гимназия по моден дизайн – Велико Търново Лалита Трифонова.

 

ALIM5108

Десислава Симеонова, Ина Тотева, инж. Марияна Иванова (водач на отбора), Лалита Трифонова (директор), Моника Русева и Грета Раданова.

 

Второ място заеха учениците от Професионалната гимназия по облекло “Недка Иван Лазарова” – Русе, които получиха купа. На трето място се класираха учениците от Плевен и Стражица. На всички участници бяха връчени грамоти за участие в конкурса.

Победителите, спечелили първо и второ място, ще участват във Втората панорама на професионалното образование, която ще се проведе на 22 и 23 април в Пловдив. На нея момичетата от ПГМД ­ Велико Търново ще участват с четирите модела от днешния конкурс. Училището ще бъде представено и от Стефани Кунчева и Гинка Георгиева, които са победителки в училищен кръг за най-добър гримьор и фризьор.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Автодиагностика във В. Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Изложбата „Сага за Царевград Търнов” ще гостува на Сентрал Мол от 15 март

За втора поредна година изложбата „Сага за Царевград Търнов” ще гостува на Сентрал Мол по повод празника на град Велико...

Затвори