Share

Първият фермерски пазар във В. Търново бе открит при голям интерес

събота, 12 авг., 2023, 17:54ч.


4(2)

Кметът Даниел Панов: Инициативата става традиция – ще я има всяка събота

Велико Търново вече има своя фермерски пазар, а първото издание на инициативата бе открито тази сутрин на общинското тържище в най-големия квартал на старата столица – „Бузлуджа“. Интересът бе много голям, а за по-малко от три часа продукцията бе почти изцяло изкупена.

Кметът Даниел Панов посети пазара и обяви, че щандовете в рамките на събитието ще са безплатни за всички производители. Самият фермерски пазар ще се провежда всяка събота, каза още Панов.

Изложена бе натурална продукция – плодове и зеленчуци, яйца, мляко и млечни продукти, хляб и печива, мед, вино, сиропи, месо и месни изделия, също билки, цветя, разсад и други продукти от градината.

Даниел Панов благодари на всички производители, които взеха участие в инициативата, родила се по идея на граждани и подкрепена от Общината. Много настроение за присъстващите създадоха хорът и танцовият състав на Фолклорен колектив „Плетеница“, а музикални изпълнения ще има и в предстоящите издания на фермерския пазар.

3(1)

 

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Автосервиз във В. Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Lidl сваля цените с нова акция всяка седмица

Кампанията стартира тази седмица с намаление до 46% на над 70 продукта Lidl стартира нова, дългосрочна кампания за понижаване на...

Затвори