Share

Отдел „Изкуство” при Градска библиотека – Свищов отпразнува 40 г. от създаването си

петък, 11 Ное., 2016, 19:21ч.


20161110_171624

На 10 ноември от 17.00 ч. в Художествена Галерия „Н. Павлович“ се проведе концерт „Италиански барок” на Фестивален бароков ансамбъл София, със солист Таня Угринов. Свищовската публика се наслади на професионалното изпълнение на произведения от Антонио Лучо Вивалди и Пиетро Антонио Локатели.

Концертът, посветен на 40 години от създаването на отдел „Изкуство“ при Градска библиотека, продължи повече от час. Специален гост на събитието бе Маргарита Самоковлиева –  създателка на Клуб приятели на музиката „Илия Драганов”. През годините на своето съществуване клуба на г-жа Самоковлиева осъществява активна съвместна дейност с отдел „Изкуство”, като заедно са организирали немалко концерти и съвместни инициативи. За своя принос към развитието на културния живот и изкуството в Свищов, Мария Самоковлиева получи букет цветя, подарък и искрени благодарности от ръководството на отдел „Изкуство”.

Във връзка с тържественото честване на 40 години от създаването на отдел „Изкуство“ при Градска библиотека, от 22.11 до 30.12.2016 г. в Мултимедийната зала на Градска библиотека ще бъде подредена фотоизложба „Крепости от Карпатския басейн“ от Жолт Сабоки, организирана със съдействието на Унгарски културен институт – София.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Автосервиз във В. Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
ППМГ “Васил Друмев” навърши 45 години

Профилираната природоматематическа гимназия „Васил Друмев” във Велико Търново навърши 45 години. Празникът бе отбелязан с тържество, провело се в голямата...

Затвори