Share

От 1 декември отваря врати Коледният базар в парк „Марно поле”

четвъртък, 26 Ное., 2015, 17:38ч.


 

12227112_571320633015808_1384332117410736040_n

Ежегодният Коледен базар във Велико Търново отваря врати на 1 декември 2015 г. в парк „Марно поле“. Паркът е с празнична украса и атрактивно осветление, а на централната алея са разположени 25 къщички-павилиони за търговска дейност и детски атракцион.

Базарът е в в популярния и традиционен за Австрия формат „Christmas Village” (Коледно селище) за създаване на празнична атмосфера и коледно настроение и се организира от Общинската агенция по туризъм „Царевград Търнов“. В къщичките през целия декември ще се предлагат уникални ръчно изработени подаръци, коледна украса и играчки, сувенири, произведения на художествените занаяти, сезонни стоки, захарни изделия, кулинарни изкушения и горещо червено вино.

Под внушителна естествена елха е Коледната поща, където, джуджетата ще приемат детските писма за Дядо Коледа до 24 декември. За да се получи обратно писмо от Лапландия писмата трябва да са с обратен адрес, съветват помощниците на белобрадия старец.

В една от къщичките на базара по традиция ще има благотворителна коледна изложба-базар „Ние можем IХ“ на потребителите на социални услуги от Община Велико Търново. В очакване на Коледа, когато хората стават по-добри и отварят сърцата си, когато доброто се оценява и възнаграждава с дарове, благотворителни инициативи и кампании, с подкрепата на Община Велико Търново, ще има фондация „Искам бебе“ и Училището за деца-таланти “Димитър Екимов” с. Русаля.

В подкрепа на бездомните животни своя акция ще направи и Сдружение „Приятели на животните ВТ“. В тяхната къщичка ще си събират парични средства за ваксини за кучетата в приюта и за кастрация на бездомните котки в общината, храна за животните и други нужни вещи за общинския приют, като всеки дарител ще получава подарък-сувенир.

Коледният базар в парк „Марно поле“ ще бъде отворен всеки ден до 31 декември 2015 г. от 10:00 до 20:00 часа.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Автодиагностика във В. Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Ганчо Карабаджаков: „Общината работи усилено за по-ефективна връзка между образованието, местната власт и бизнеса”

Община Велико Търново работи усилено за по-ефективна връзка между образованието, местната власт и бизнеса, заяви заместник-кметът Ганчо Карабаджаков по време...

Затвори