Share

Осъдиха двама за кражби на коли

вторник, 9 ян., 2018, 12:16ч.


img_229

По обвинение на Районна прокуратура–Велико Търново двама са осъдени за противозаконно отнемане на леки автомобили. Кольо К. е осъден на една година и два месеца лишаване от свобода при общ режим. На непълнолетният Йордан М. е наложено наказание една година пробация с пробационни мерки задължителна регистрация и задължителни срещи с пробационен служител и 100 часа труд в полза на обществото.

Кольо К. и Йордан М. са признати за виновни за това, че на 21.10.2016г. в гр.Бяла, обл.Русе, противозаконно отнели чуждо лек автомобил «Форд Фиеста», от владението на собственика, без негово съгласие, с намерение да го ползват, като в последствие моторното превозно средство е оставено без надзор в землището на с.Баниска, обл.Русе на път между селата Бъзовец и Баниска.

Същия ден в с. Баниска двамата отново противозаконно отнели чужд лек автомобил «Форд Галакси», от владението на собственика, без нейно съгласие, с намерение да го ползват, като в последствие го изоставили без надзор в район на ж.п. гара Полски Тръмбеш. Деянието е извършено при условията на продължавано престъпление. Престъпление по чл.346, вр. чл.26, вр. чл.20, вр.чл. 63 от НК.

На 20.10.2016 г. обвиняемите били в гр.Бяла. Двамата често извършвали престъпления против собствеността. Решили да отнемат лек автомобил и да се придвижат с него до с.Баниска, където живеела майката на Кольо К. Видели автомобил, който не бил заключен, а контактният му ключ бил на таблото, привели го в движение и отпътували. На разклон преди с. Баниска, поради липса на гориво изоставили автомобила. Продължили пеш до с. Баниска, където открили друг лек автомобил, привели го в движение и отпътували с него за гр.Бяла. В гр.Полски Тръмбеш изоставили колата в района на ж.п гарата без надзор.

Присъдата подлежи на обжалване пред Окръжен съд – В. Търново.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Автосервиз във В. Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Светофарът на кръстовището между ул. „Родопи“ и „Отец Паисий“ в Г. Орляховицаработи отново

Светофарът на кръстовището между улиците „Родопи“ и „Отец Паисий“ работи отново. Необходимо е към момента водачите на МПС да се...

Затвори