Share

Огнян Стоянов: Читалищата са вечните будители на България

понеделник, 1 Ное., 2021, 17:41ч.


ognian_stoyanov_draganovo

“Книгите ни формират като личности. Няма по-ценен навик, който можем да възпитаме у децата си, от този да четат”. Така общинският съветник от Горна Оряховица Огнян Стоянов мотивира решението си да дари книги на 3 читалища в областта. Над 500 издания ще допълнят библиотеките в Народните читалища “Христо Козлев-1883” в Долна Оряховица,  “Съединение 1888” в село Драганово и “Иван Вазов-1893” в село Първомайци.

Сред подбраните от него книги има нови издания, подходящи за деца, книги от учебната програма, както и художествена литература за всички възрасти и интереси. Голяма част от книгите са на съвременни български автори. Особено внимание предизвика фототипното издание на “История Славянобългарска” на Паисий Хилендарски.

ognian_stoyanov_dolnaoriahovica

В село Първомайци Огнян Стоянов направи и оглед на нуждаещия се от спешен ремонт покрив на сградата на читалището. Пораженията от лошото му състояние се виждат  както в читалнята за възрастни, така и в детския отдел на библиотеката. Влагата и ронещия се таван вече заплашват и книжния фонд.

Огнян Стоянов, който в момента е кандидат за депутат в листата за “БСП за България” във Великотърновския избирателен район, подкрепи символичния протест на библиотекарите в България. В Деня на народните будители те излязоха пред читалищата в цялата страна, за да напомнят за мизерните бюджети, които им отпуска държавата.

За Огнян Стоянов можете да гласувате с преференция 108 в листата на “БСП за България” с номер 33 в бюлетината.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Автосервиз във В. Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Изборите могат да бъдат опорочени с ръчното броене на машинни разписки

Има опасност изборите на 14 ноември да бъдат опорочени. ЦИК въведе задължително броене на контролните разписки от вота за парламент...

Затвори