Share

Огненият балет „Кармен“ на Русенската опера открива фестивала „Сцена на вековете“

сряда, 26 юни, 2024, 13:26ч.


КАРМЕН 4

На 6 юли от 21.00 часа Държавна опера – Русе ще има честта да открие престижния летен фестивал “Сцена на вековете“ във Велико Търново с една от най-завладяващите продукции на балета „Кармен“.

На откритата сцена, сред величествената атмосфера на крепостта Царевец, ще бъде представен танцовият спектакъл „Кармен“ по музика от едноименната опера на Жорж Бизе, допълнена и обогатена с фрагменти от различни други негови композиции от чувствените години на Романтизма. Спектакълът ще блесне в пълния си разкош с участието на солисти, хор и оркестър на Държавна опера – Русе с диригент – харизматичната маестра Вилиана Вълчева.

Балетната постановка „КАРМЕН“ на Русенската опера внася нов живот в класическата история за пленителната Кармен. Тя потопя публиката в страстната атмосфера на Испания, където любовта, ревността и свободолюбието се сблъскват по експлозивен начин, а силата на съдбата е изведена като отделен художествен образ. Балетът „Кармен”, с либрето и хореография на Наталия Осипова, умело съчетава най-ярките черти на класическия балет и неокласиката, пречупени през изразителността на модерния танц.

Наталия Осипова е известна като примабалерина на Михайловския театър в Санкт Петербург, балетен педагог в Държавния театър в Санкт Петербург, а по настоящем има собствена школа в Лион, Франция и е хореограф на свободна практика с международни изяви.

„Свободата в любовта е много важна за Кармен. В нашия живот винаги имаме избор, но не винаги стигаме до правилния избор. Моята Кармен се бори със съдбата си – затова и цената на нейната свобода е нейният живот.“ – Наталия Осипова

„Кармен“ на Русенската опера е истински впечатляваща художествена интерпретация, която включва в себе си и емблематичните арии от операта „КАРМЕН“ в изпълнение на солистите Александър Крунев – в ролята на Тореадора, Петър Костов – в ролята на Дон Хосе и Петя Цонева – в ролята на неустоимата Кармен!

Преди броени дни балетът „Кармен“ на Държавна опера-Русе завърши своето турне в най-големите летни театри в България. Спектакълът беше представен на откритите сцени във Варна, Бургас, Пловдив и Стара Загора. Тази успешна обиколка затвърди репутацията на балета „Кармен“ като едно от най-впечатляващите балетни продукции на сезона.

Не пропускайте възможността да се потопите във вълшебството на балетното изкуство и страстната история на пленителната Кармен под звездното небе на „Сцена на вековете“!

Билети в Туристически информационен център на ул. “Христо Ботев” №5 във Велико Търново и онлайн в мрежата на entase.bg, eventim.bg и EpayGo.bg.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Автодиагностика във В. Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Площадът в Лясковец се превърна в развълнувано море от детски усмивки и багри

В навечерието на празника на Лясковец своя принос за доброто настроение в родния град дадоха и децата – цветът и...

Затвори