Share

Община В. Търново организира поредна информационна среща за новата програма за саниране

четвъртък, 12 ян., 2023, 15:30ч.


DCIM100MEDIADJI_0024.JPG

Община Велико Търново организира трета по ред разяснителна и информационна среща относно новата процедура за енергийна ефективност на многофамилните жилищни сгради. Интересът сред великотърновци е голям, показаха досега проведените подобни събития, посетени от стотици граждани от старопрестолния град и общината, както и от многобройните въпроси, отправени по телефон или email.

В тази връзка на 18 януари /сряда/ от 17,30 ч. в Голяма зала на Общината отново ще се състои информационна среща, на която са поканени всички заинтересовани граждани:

–          домоуправители на многофамилни жилищни сгради (проектирани преди 26 април 1999 г.) управляващи се по реда на Закона за управление на етажната собственост, на територията на цялата община);

–          председатели на управителни съвети и управители на сдружения на собствениците (регистрирани по реда на Закона за управление на етажната собственост).

По новата процедура „Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на жилищния сграден фонд – етап I“ за Община Велико Търново са предвидени 50 милиона лева, с които могат да бъдат внедрени мерки за енергийна ефективност на многофамилните жилищни сгради. Все още продължава обследването на сградите и изготвянето на техническите паспорти.

За около 35- 40 сгради във Велико Търново дейностите по регистрацията на сдружения на собствениците, обследването на сградите и изготвянето на техническите паспорти са в напреднала фаза.

За допълнителни разяснения и информация по темата на срещата:

арх. Николай Миладинов:

телефон : 0882366636

е-mail:nikolay.miladinov@gmail.com

 

 

 

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Автодиагностика във В. Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
За какво да внимавате, когато търсите евтини нощувки във Велинград?

Къде можете да намерите евтини нощувки във Велинград? По-изгодно ли е да направите по-ранна резервация? Има ли значение колко човека...

Затвори