Share

Община Сухиндол обявява второто издание на конкурса поезия и проза „Яна Язова – Христо Смирненски“

сряда, 1 сеп., 2021, 13:13ч.


Konkurs

За втора поредна година Община Сухиндол обявява конкурс за поезия и проза „Яна Язова-Христо Смирненски“. Той беше създаден по идея на кмета инж. Пламен Чернев и утвърден от Общинския съвет. Първото издание през миналата година получи положителни отзиви и предизвика интереса на десетки млади творци от цялата страна.

УСЛОВИЯ ЗА УЧАСТИЕ:
В конкурса могат да вземат участие млади автори до 35 години от цялата страна и чужбина, които нямат издадени книги. Допускат се за участие произведения, които не са награждавани от други регионални и национални конкурси и не са публикувани в сборници и други издания. Допустимият брой произведения за участие е по едно във всеки раздел. Община Сухиндол си запазва правото да публикува в електронен и хартиен вариант номинираните произведения в конкурса.
1.Раздел „Проза“
– Всеки автор може да участва с до 1 непубликувано произведение в размер до 20 страници А4. Произведенията трябва да бъдат изпратени във WORD файл (.doc) в шрифт 12 пункта.
2. Раздел „Поезия“
– Всеки автор може да участва с до 1 непубликувано стихотворение. Произведенията трябва да бъдат изпратени във WORD файл (.doc) в шрифт 12 пункта.

КОРЕСПОНДЕНЦИЯ:
-Всички произведения се изпращат в електронен формат на електронна поща: konkurs_suhindol@abv.bg, за Общински конкурс „Яна Язова-Христо Смирненски“. Краен срок за изпращане на произведенията: 30.11.2021 г.

Arhiv_2020(1)

Награден фонд:
Раздел „Проза“
-Първо място- 150 лв.
-Второ място – 100 лв.
-Трето място – 50 лв.

2.Раздел „Поезия“
-Първо място- 150 лв.
-Второ място-100 лв.
-Трето място- 50 лв.

Целта на конкурса е да бъдат насърчени млади и талантливи автори от цялата страна. По този начин ще бъде издигнат и престижа на Сухиндол, като град, който пази и почита своята история, дух и културно наследство. Награждаването ще се осъществи през декември в Сухиндол.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Автосервиз във В. Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Спортното училище “Георги Живков” откри десетата си учебна година

Спортно училище „Георги Живков”, което бе възобновено през 2012 г. след повече от две десетилетия прекъсване, откри десетата си учебна...

Затвори