Share

Обръщение на кмета на община Лясковец д-р Ивелина Гецова по повод Великденските празници

събота, 1 май, 2021, 08:30ч.


d-r Gecova

Уважаеми съграждани,

Години наред ние заедно пишем историята на Лясковец – прекрасният ни роден край, в който хората, земята и традициите, са неразривно свързани. Сега прибавяме към нея нови страници, разказващи за съпричастността, за доброто, за сплотеността на хората във време на изпитания.

С пробуждането на природата, с настъпването на големия християнски празник Великден, в душите ни също се пробуждат надеждата, вярата в доброто, в чудото, в човека. Убедена съм, че каквото и да ни поднесе бъдещето, ние сме готови да го посрещнем. Изключително динамично и адекватно в последната тежка година успяхме да отговорим на потребностите на лясковчани в ситуацията на извънредно положение. Сторихме нужното, за да осигурим топъл обяд, патронажна грижа за повече свои съграждани, подкрепа на хората в нужда и дарения за деца на семейства в затруднено положение. Граждани помагаха на свои съграждани, млади на стари, по-силни на по-слаби и така отново доказахме, че Великден е не само в един ден от календара – той е във всички онези дни, в които съпричастността струи около нас. Най-важното е, че разбрахме, че можем да постигнем много – не само в добри, но и в трудни моменти.

В навечерието на Христовото Възкресение, пожелавам на всички Вас да посрещнете Великден в атмосфера на спокойствие, семеен уют и смирение. Да се постараем да изпълним мислите и сърцата си с това, което е чисто, светло и достойно за човека – това, което е градивно и непреходно.

Нека светлината на този свят празник озари живота на всички ни, да бъдат чути благите ни думи и благословени да са добрите ни намерения! Нека силата на Възкресението Господне донесе здраве, мир и благодат за народа ни!

Желая Ви Светли Великденски празници и много ЗДРАВЕ!

Честит и благословен Великден!

д-р Ивелина Гецова

Кмет на Община Лясковец

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Лазерна епилация във Велико Търново | Автодиагностика във Велико Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Даниел Панов връчи Старопрестолна грамота на Николай Лечев за 80-ия му юбилей

Кметът на Община Велико Търново връчи Старопрестолна грамота на големия треньор Николай Лечев, заедно със Златна перпера - реплика на...

Затвори