Share

Обръщение на кмета на Община Лясковец д-р Ивелина Гецова по повод 138 г. от Съединението

сряда, 6 сеп., 2023, 08:07ч.


d-r GecovaУважаеми съграждани,

Навършват се 138 години от едно от най-съдбоносните и паметни събития в българската история – Съединението на разделените по силата на Берлинския договор Княжество България с Източна Румелия. 6-ти септември 1885 година бележи важен момент от историята ни – териториалната и държавна цялост на Родината ни.

Този ден ни дава самочувствие, че имаме силата и волята да се изправяме пред трудностите и сами да променяме хода на събитията. Тази славна страница от нашата история носи недвусмисленото послание, че когато сме единни, няма сила, която да ни сломи.

Съединението за всеки българин е извор на гордост от общия народен порив. Наша отговорност е да съхраним духа на това свято дело и заедно да преодоляваме всички трудности в нашето съвремие и бъдеще. Да помним великата идея на българското Съединение, защото тя е жива и днес в нашето желание заедно да съградим бъдещето на потомците.

Пожелавам на всички здраве, сила и воля! Нека носим духа на Съединението и това да личи в делата ни!

Честит празник на всички!

 

д-р Ивелина Гецова

Кмет на Община Лясковец

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Автодиагностика във В. Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Въпреки интензивните валежи ситуацията в областта е спокойна

Въпреки проливните дъждове ситуацията във Великотърновска област е спокойна и са предприети всички необходими мерки, за да се избегне евентуална...

Затвори