Share

Обръщение на кмета на Община Лясковец д-р Гецова по случай 114 години от обявяване Независимостта на България

четвъртък, 22 сеп., 2022, 08:19ч.


d-r GecovaУважаеми съграждани,

Приемете моите най-сърдечни поздрави по повод 114-тата годишнина от обявяването на Независимостта на България! На паметния 22 септември България разкъсва мрежата от политически зависимости и официално и всепризнато започва да определя своята вътрешна и външна политика. Актът става факт с Манифеста на княз Фердинанд в Търново и е най-значимата победа на българския народ, направила родината ни равнопоставена с останалите европейски държави.

Дедите ни имаха смелостта да обявят Съединението и силата да провъзгласят смело и дръзко нашата Независимост. Те ни завещаха да бъдем единни, неделими, горди и независими. Днес трябва да бъдем също толкова единни, за да поправим грешките, да преодолеем трудностите и разногласията, за да може народът ни достойно да изправя глава и да се гордее, че е потомък на смели ханове и царе, създали държава преди повече от 1300 години.

Това събитие, което историците определят като най-значимо в историята ни и едно от най-ярките, случили се в Европа в началото на ХХ век, трябва днес да ни дава една особено ценна поука – да бъдем единни във всичките си действия, водени от любовта към скъпата си Родина.

114 години по-късно, всички трябва да решим, ние какво ще завещаем на поколенията след нас?

Нека на този празник да си пожелаем да сме достойни наследници, да съхраним вековната история и културата българска. Да носим в сърцата си винаги, всеки ден от годината, жаждата на борците за свобода и независимост, за да можем отново да издигнем високо авторитета на България пред Европа и пред света!

Бъдете здрави, горди българи, милейте за родния край и пазете България!

Честит празник на всички!

д-р Ивелина Гецова

Кмет на Община Лясковец

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Автосервиз във В. Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Явор Божанков в Сухиндол: Отчитаме резултати, не раздаваме обещания

БСП е единствената политическа сила, която има опит, експертиза и подготвени кадри, за да създаде стабилно управление без Борисов. Това...

Затвори