Share

Областният управител Ивайло Здравков проведе работна среща с кмета инж. Даниел Панов

вторник, 29 авг., 2023, 17:39ч.


371028841_10210493555971028_1442700199678724081_n
Областният управител Ивайло Здравков проведе работна среща с кмета на Велико Търново и председател на Националното сдружение на общините в Република България д-р инж. Даниел Панов. Двамата коментираха взаимодействието и координацията между държавната и местната власти, както и техническото обезпечаване на предстоящите местни избори, които са насрочени за 29 октомври тази година.

Областният управител Ивайло Здравков постави въпроса с подхода към сградата на Областната администрация. Ежедневно тя се посещава от стотици жители на Великотърновска област, тъй като в нея са разположени още няколко институции, които обслужват гражданите от десетте общини в региона.

На срещата бе коментирана темата за т. нар. Присовски завои, както и проекта за Северния пътен възел. Областният управител Ивайло Здравков информира, че за пътното съоръжение РИОСВ е дала становище, че обектът трябва да мине процедура по ОВОС, което ще забави процеса по изпълнението му. Припомняме, че идеята е Северният пътен възел да изнесе трафика от Арбанаси и Велико Търново по посока Русе, Габрово и крайните квартали на болярския град.

Що се отнася до Присовските завои – вече е избрано идейното трасе на естакадата, както и вариант за идейния проект. Направени са пълни инженерно-геоложки проучвания с ПУП и парцеларен план, а в момента текат съгласувателни процедури с „Басейнова дирекция“ Плевен и останалите институции.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Автосервиз във В. Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Проект за над 4 млн. лева ще реализира Община Свищов по Националния план за възстановяване и устойчивост

Община Свищов ще реализира проектно предложение „Модернизация на образователната среда в сградата на СУ „Димитър Благоев“, град Свищов“, по процедура...

Затвори