Share

Ново попълнение в свищовската болница

сряда, 2 мар., 2016, 17:49ч.


1

На пресконференция днес кметът на Свищов Генчо Генчев представи новото попълнение сред лекарите в общинската болница.

Д-р Пламен Макавеев е на 26 години, роден и израснал в Свищов, завършва Медицина в Плевен. Има интерес да специализира гастроентерология. От  1 март е официално назначен, като лекар ординатор, във Вътрешно отделение. Надява се, да развие своя професионален път в родния град и да бъде полезен със своя труд на обществото. На пресконференцията д-р Макавеев беше провокиран с въпроса: „Много от колегите ви предпочитат да вземат специализациите си в чужбина и да останат там, за по-високо заплащане и по-добра реализация. Вие, защо предпочетохте да останете в родината си?”

Д-р Макавеев отговори, че в живота не всичко е пари и те не бива да са водещото в един човешки живот. „Ако, хората искат да променят нещо, то трябва първо да започнат от самите тях. Ако, всички потърсят лесния начин и тръгнат за чужбина, това означава, че в един момент България ще е в колапс. Не мисля, че с моето идване ще променя нещо драстично, но знам, че това е правилният път, за промяна към по-добро. Много по-лесен е пътят за реализация в чужбина, но това никога не е стояло като алтернатива пред мен. Имам желание да остана в България и тук да се реализирам. Още по-хубаво ще бъде, ако успея да се реализирам в родния си град.” – отговори д-р Макавеев.

Г-н Генчев увери, че заедно с общинското ръководство, ще направят всичко по силите си, за да осигурят условия за развитие и реализация на млади кадри в общинската болница. Ще бъдат обсъдени варианти за стипендии и подпомагане  специализацията на младите лекари, които желаят да се развиват в общината ни. „Както виждате, правим необходимото, за да съживим болничното заведение. Предстои конкурс за нов управител, предстои закупуване на нов скенер и реаномобил по програма Трансгранично сътрудничество. Болницата ни е приоритет и ще работим упорито и съвестно, във всички направления, за да осигурим качествено здравно обслужване на жителите в общината”  – с тези думи г-н Генчев закри пресконференцията.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Автодиагностика във В. Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Поздрав на кмета на Свищов Генчо Генчев за 3 март

В историята на България има една дата – 3 март, която е синоним на святата дума Свобода. Днес, когато честваме...

Затвори