Share

Нови шест отличия за лясковските балерини

понеделник, 21 Ное., 2016, 13:10ч.


15134042_1870698353159644_632587130_o

Лясковският балет „Ритъм” при НЧ „Напредък-1870” спечели много награди в престижен танцов форум. Възпитаниците на Валя Атанасова записаха участие в  XVIII Национален конкурс „Празник  на танца  – Варна 2016”, състоял се на 19 ноември. В морската столица нашите балерини показаха класа, иновативност и творческа енергия, а резултатът е две първи, две втори и две трети места. Конкурсът се проведе в Двореца на културата и спорта, зала „Конгресна”, организиран от Община Варна, Фонд „Култура” и Народно читалище „Христо Ботев 1928”- гр. Варна.

Танцовият форум е създаден през 1999 г. като „Празник на модерния балет”. Оттогава се провежда ежегодно и целта му е да даде среща на талантливи представители на сценичното танцово изкуство, да популяризира творчеството на танцово-артистичните групи и артисти и да създаде условия за общуване и творчески контакти. Конкурсът се провежда в категориите съвременни танци, характерни танци и класически балет в четири възрастови групи.

Нашите балерини участваха и в трите категории, в конкуренция с още над 20 танцови формации, като Лясковец бе представен от големите момичета в трета възрастова група 14-17 години. Балет „Ритъм” спечели първо място в категория класически балет с танците „Валс на Синия тих Дунав” и „Моите обувки”. Вторите места са за съвременни танци  – за танц „Вода” и танц „Летете птици”. При характерните танци балерините имат две трети места – за „Цигански танц” и за „Катерино моме”. На лясковските момичета журито връчи купи и грамоти, като прецизно оценяваше техническото ниво на изпълненията, артистичността на балерините, костюми, музикалност в хореографията и танцуването, хореография и самото изпълнение.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Автосервиз във В. Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Флашмоб за Деня на поздрава направиха жени от Патреш

Флашмоб с много усмивки и добри пожелания спретнаха дамите от певческа група „Елия“ в с.Патреш по повод Международния ден на...

Затвори