Share

Нова паралелка в Сухиндол предлага безплатни шофьорски курсове за учениците

четвъртък, 4 мар., 2021, 15:17ч.


150900183_2827212104216204_529528736968805566_n
Изгражда се първата школа за водачи на МПС в общината

Нова атрактивна паралелка „Експлоатация на автомобилния транспорт“ в СУ „Св. Климент Охридски“ в Сухиндол се очаква да стане хит сред седмокласниците в района. Липсата на специалисти за транспортния бранш отдавна е осезаема в цялата страна, затова бъдещите обучаеми могат да разчитат на сигурна реализация.
В същото време всеки от учениците в паралелката ще придобие напълно безплатно шофьорска книжка и професионална категория за управление на трактор и камион. Всичко това ще им позволи лесно да си намерят работа след завършването, убедена е директорката на училището Румяна Иванова.
Добрата новина за всички в община Сухиндол е, че училището ще отвори шофьорската си школа и за граждани. Цените за желаещите ще бъдат конкурентни, а учениците от останалите паралелки ще се ползват със специални преференции. Това ще е първата школа за шофьори в Сухиндол, твърди Румяна Иванова. Очаква се по този начин да се подпомогне и бюджета на училището.
Самата паралелка ще бъде двойна, като другата половина от учениците ще продължат да се обучават в традиционната специалност за лозарство и винарство, какъвто е основният поминък в Сухиндол.
Изключително успешна се оказа и миналогодишната паралелка след седми клас за подготовка на сладкари и хлебари. Те се обучават в дуална форма и могат реално да практикуват придобитите умения.
От училището обръщат сериозно внимание и на приема за първокласници. Грижата за децата от Сухиндол е първостепенна.
„Най-голямото ни желание е всички деца от общината да бъдат обучавани в нашето училище. Учениците са обгрижвани, получават безплатно закуска и топъл обяд, качествено обучение. По тази причина смятам, че не е необходимо нашите ученици да пътуват до други населени места, за да получат знания“, обясни Румяна Иванова.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Лазерна епилация във Велико Търново | Автосервиз във Велико Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Покана за публично обсъждане на проект на План за интегрирано развитие на Община Лясковец за периода 2021-2027 г.

Уважаеми дами и господа,Уважаеми жители на Община ЛясковецВ изпълнение на чл. 23 от Закон за регионално развитие (ЗРР) и чл....

Затвори