Share

Николай Рашков обяви кандидатурата си за кмет на Горна Оряховица

понеделник, 18 сеп., 2023, 13:17ч.


DSCN4462
Бизнесменът Николай Рашков бе издигнат за кандидат-кмет на Община Горна Оряховица. Той представи визията си за развитие на града и общината в присъствието на д-р Емил Николов, преподавателя Петя Минкова, аграрния предприемач Даниел Божанков и филолога Мария Станчева. „Николай Рашков е подходящият човек, който ще защитава интересите на хората, той е визионер и може да изведе Горна Оряховица на ново ниво с достоен живот за жителите й“, заяви д-р Емил Николов, който обяви номинацията.

„Никога не съм мислил, че на 57 г. ще започна да се занимавам с политика, макар че винаги съм бил критичен. Но трябва да се нагърбим с трудната задача да пречупим сегашния модел на управление в Горна Оряховица. Тя изостана много и промените станаха наложителни. В града се формираха задкулисни общости, които правеха каквото си поискат. Приех предложението като своя мисия, време е да вложа енергията си Горна Оряховица да стане модерен град с щастливи хора“, заяви Николай Рашков. Той уточни, че се кандидатира като независим, но ще бъде издигнат от партия „Пряка демокрация“.

Рашков очерта приоритетите на бъдещата си работа, като вече имат готова платформа, но ще я представят сектор по сектор. Според него обаче първата задача е да спрат договорите, ограбващи Г. Оряховица, като този за сметосъбирането. Общинските фирми трябва да бъдат преструктурирани като общински предприятия. Ще поканя всички депутати от региона да работим заедно, заяви Николай Рашков.

DSCN4453

Листата ще бъде пълна – от 29 души, но Рашков заяви, че няма да участва в нея или ще заеме последното място. „Целта ни е победата. Ако нямаме кмет, губи се смисълът“, поясни бизнесменът. Ще бъдат издигнати и кандидатури за кметове на Долна Оряховица, Драганово, Първомайци и Поликраище.

Даниел Божанков подчерта огромния отлив на млади хора от града и обяви, че за подобряване на комуникацията между Общината и гражданите ще бъде изградена плетформа, където хората да споделят мненията си. Петя Минкова очерта проблемите в образованието и заяви, че трябва да има общинска стипендия за млади хора, които се насочят в учителската професия, ако останат да работят в града. Горна Оряховица трябва да се превърне в чист и духовен град, а именно Николай Рашков е човекът, който ще помогне за това, заяви Мария Станчева.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Автосервиз във В. Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Над 18 000 лева за горнооряховските детски градини събра първият по рода си масов благотворителен маратон

С обединени усилия, граждани и бизнес ще спомогнат за подобряване на битовите условия в детските заведения Общо 18 162 лв....

Затвори