Share

Най-голямата журналистическа асоциация в Румъния отличи кмета Даниел Панов

четвъртък, 19 ян., 2023, 15:30ч.


DP-RO

Приз получава и великотърновският историк Емил Врежаков

Асоциацията на журналистите и писателите в сферата на туризма в Румъния отличи кмета на Велико Търново Даниел Панов и историка от Регионалния исторически музей в старопрестолния град Даниел Панов. Наградите за доброто двустранно партньорство са обявени по време на събитие в Букурещ, посветено на 65-а годишнина от учредяването на организацията. Информацията е на Българската телеграфна агенция – единствената българската медия, поканена да присъства на церемонията.

„България е най-посещаваната страна от членовете на нашата асоциация. Само миналата година две групи членове на нашата организация посетиха част от Северна България – от Русе до Разград (включително Свещари), както и възхитителния маршрут, който включваше Силистра, Калиакра, Албена, Балчик, Велико Търново. Има общини от другата страна на Дунава, които знаят какво е приятелство. С България имаме едно от най-последователните сътрудничества”, заяви пред БТА председателят на Асоциацията Михай Огринжи.

През октомври миналата година група от организацията бе посещение във Велико Търново и Арбанаси, провеждайки и среща с кмета Даниел Панов. „Всеки от нас ще разкаже, че България и Велико Търново трябва да бъдат посетени“, категорични бяха представителите на най-голямата журналистическа асоциация в Румъния пред Панов.

Асоциацията на журналистите и писателите в сферата на туризма в Румъния има над 200 активни членове – журналисти, автори и издатели на пътеписи, фоторепортери, фотографи, блогъри и дори кулинари, както и преподаватели, работещи във факултети с профил туризъм, ръководители на туристически агенции, хотелиери, ресторантьори. В организацията членуват хора, които живеят и работят не само в Румъния, но и в Молдова, Украйна, Унгария, Италия, Испания, САЩ и България, съобщава още БТА.

Източник:
https://bta.bg/bg/news/balkans/389285-asotsiatsiyata-na-zhurnalistite-v-sferata-na-turizma-v-rumaniya-otlichi-trima-ba?fbclid=IwAR3RSt18N2eU9zvVOmHelgZyL8deH9Fnk4f4nyw1h6sjdj65TehCIcUiNIQ

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Автодиагностика във В. Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Започна данъчната кампания в Павликени

Данъчната кампания на Община Павликени по събиране на местните данъци и такси за 2023 г. започва официално от днес. Лично...

Затвори