Share

Насоки и съвети за получаване на кредит

понеделник, 21 февр., 2022, 15:27ч.


Насоки и съвети за получаване на кредит

Дори да няма точна формула за одобрение за потребителски кредит, със сигурност може да кажем, че поне има алгоритъм, който да се следва.

  1. Не кандидатствате едновременно в много банки:

Ако за кратко време кредитополучателят е кандидатствал за кредит в няколко организации едновременно, това означава, че по някаква причина той има спешна нужда от пари. Това може да предизвика недоверие в банките: ще създаде впечатлението, че кандидатът се опитва да получи кредит от която и да е банка.

Как да станете идеален кандидат: опитайте се да не правите повече от три заявления за кредит на месец. Първата стъпка е да се свържете с вашата банка, където ви превеждат трудовото възнаграждение, най -вероятно ще получите одобрение там.

  1. Не сте се възползвали от ваканция по кредит:

Ваканцията по кредит е помощ за тези, които временно не могат да се справят с погасяването на дълга. Такова отлагане може да бъде допуснато само ако има основателни причини: например поради загуба на работа или продължително заболяване.

Ваканциите по кредит имат за цел да помогнат на хората в тежко финансово положение. Но банките се въздържат да отпускат кредити отново на тези, които веднъж са използвали ваканция. Същото важи и за кандидатите за преструктуриране на дълга – искане за намаляване на месечното плащане или удължаване на срока на кредита.

Как да станете идеалният кандидат: Изградете финансова сигурност в случай на спешност. Такъв “резервен фонд” трябва да включва 3 – 6 или минимални плащания за всички кредити. Така дори в случай на загуба на доход, няма нужда от кредитни ваканции.

  1. Не сте вземали кредит от институция за микрокредитиране:

Това според банките може да означават, че клиентът има лоша финансова дисциплина (редовно няма достатъчно пари) или по някаква причина други банки отказват кредит.

Как да станете идеален кандидат: опитайте се да не кандидатствате за микрокредити. Понякога клиентите се обръщат към тях, за да коригират кредитната си история. Ако е така, трябва да бъде обяснено на кредитния служител и вниманието му трябва да бъде насочено към факта, че всички микрокредити са погасени навреме.

Източник: stateaid-bg.org

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Автосервиз във В. Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
На какво най-вече да обърнем внимание при избора на музикални инструменти

От гледна точка на академичните среди, музикалните инструменти имат тембър, теситура и диапазон, динамика и подвижност и много други различия....

Затвори