Share

Напредва преасфалтирането на бул. „България“, утре започват нов участък

петък, 11 авг., 2023, 23:07ч.


Продължава цялостното преасфалтиране на булевард „България“, който сред основните и най-натоварени във Велико Търново.

В участъка от Съдебната палата до кръстовището с улица „Възрожденска“ е на финал полагането на третия слой асфалт, който е износващ.

От утре – 11 август, работата обхваща следващата част на булеварда – от пресечката с ул. „Възрожденска“ до кръстовището с улиците „Тодор Балина“ и „Елин Пелин“. Там движението се спира до 28 август или до приключване на дейностите. Затварят се и подстъпите от улиците „Възрожденска“ и „Сергей Румянцев“.

Също от утре – 11 август, се отваря за движение участъкът на бул. „България“ от Съдебната палата до ул. „Любен Каравелов“, заедно с подхода от ул. „Подпоручик Александър Панайотов“.

Остават в сила временните промени в маршрутите на градските автобусни линии №2, 4, 5, 9, 40 и 110, както следва:

– в посока от Съдебната палата към спирка „Беляковско шосе“ автобусите пътуват по бул. „Никола Габровски“, улица „Ниш“ (покрай МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“) и оттам ще се включват по булевард „България“ към „Беляковско шосе“;

– в посока от спирка „Беляковско шосе“ към спирка „Кооперативен пазар“ автобусите се движат по ул. „Тодор Балина“, покрай Стадиона, по ул. „Славянска“ и булевард „Никола Габровски“.

За улеснение на градския транспорт участъкът от ул. „Тодор Балина“ от кръстовището до сп. „Горско стопанство“ до ул. „Йоновка“ остава еднопосочен – в посока към стадиона. Обратният обходнен маршрут е от ул. „Йоновка“ към ул. „Баба Мота“, ул. „Ниш“ и към бул. „България“.

За улеснение на автомобилния трафик е въведено двупосочно движение по улица „Любен Каравелов“ в района край централния пазар – от кръстовището с бул. „Никола Габровски“ до пресечката с ул. „Тодор Балина“. Това налага временна забрана за паркиране и престой на автомобилите в гореописания участък на ул. „Любен Каравелов“, премахва се и платената зона край супермаркет CBA под пазара.

Вход | Статии (RSS) | Хотел във Велико Търново | Хотел в Арбанаси | Автодиагностика във В. Търново
© Синхрон медия ООД
Повече в Новини
Журналист е кандидатът за кмет на „Възраждане“ във Велико Търново

В БТА – Велико Търново председателят на „Възраждане“ и на ПГ на „Възраждане“ Костадин Костадинов представи кандидата за кмет на...

Затвори